in

Idee: Alleen mannen zouden boodschappen mogen doen

Het coronavirus Covid-19 heeft de wereld op zijn kop gezet. Het leven, zoals we het kenden, voelt nu als niets anders dan een verre droom.

Het grootste probleem met dit virus is hoe gemakkelijk het zich verspreidt, je kunt het zelfs dragen zonder symptomen te ervaren, dus de meeste landen over de hele wereld hebben ervoor gekozen om hun burgers een quarantaine op te leggen, wat betekent dat mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven en alleen naar buiten moeten gaan voor essentiële zaken, zoals naar de dokter gaan of boodschappen doen.

Om een stap verder te gaan in het voorkomen van de verspreiding van dit virus, stelde de burgemeester van de Japanse stad Osaka voor dat alleen mannen boodschappen zouden moeten doen.

De reden? Vrouwen doen er te lang over.

De controversiële verklaring van de burgemeester van Osaka, Ichiro Matsui, heeft wereldwijd sterke reacties opgeroepen, meldt de Daily Mail.

Osaka heeft, met zijn 2,7 miljoen inwoners, tot nu toe ongeveer 1.600 gevallen van coronavirus gemeld. Dat maakt Osaka de op één na meest getroffen stad van Japan, na Tokio.

Lees ook  Meisje (8) is ‘s werelds jongste persoon die van ouderdom sterft

De mannen moeten zorgen voor de boodschappen…

De Japanse regering heeft een noodtoestand in het hele land afgekondigd om de infectie te stoppen, wat op zijn beurt aanleiding was voor het voorstel van Ichiro Matsui…

Hij wil dat de man de leiding heeft over de boodschappen in alle huishoudens in Osaka.

“Als een vrouw gaat… zal het tijd kosten. “Als het mannen waren, als je verteld werd om dit of dat te krijgen, dan zou je direct gaan… en naar huis gaan,” zei hij.

“Het is ook prima voor mannen om te gaan winkelen terwijl ze contact vermijden,” zo antwoordde Matsui op een vraag over het oplossen van problemen met het winkelen van voedsel, volgens de Daily Mail.

Het voorstel, dat zwaar is bekritiseerd omdat het misogynistisch is, zei ook dat echtparen moeten vermijden om samen te gaan winkelen.

Lees ook  Siamese tweelingen Abby en Brittany worden 27 en nemen een levensbelangrijke beslissing…

Het is andersom.
Veel vrouwen in Japan hebben de verklaring slecht opgevat en beweren dat het tegendeel het geval is, dat vrouwen veel sneller en efficiënter zijn tijdens het winkelen, omdat ze weten wat er aan de hand is en waar alles zich bevindt.

Osaka burgemeester, later die week, stelde ook voor dat degenen die geboren zijn in maanden met gelijke aantallen alleen moeten winkelen tijdens gelijke data, en degenen die geboren zijn in maanden met ongelijke aantallen moeten winkelen op ongelijke data.

Een puinhoop dus. Maar zou het niet leuk zijn om de mannen thuis te laten zorgen voor alle boodschappen?

Misschien zelfs de rest van de klusjes doen? Je weet dat de rode wijn zichzelf niet drinkt. Iemand moet het offer brengen en een glas drinken terwijl hij naar zijn favoriete Netflix show kijkt.

Druk nu op de DEEL-knop hieronder zodat je vrienden de boodschappen ook aan de mannen kunnen overlaten!

Moeder deelt smerige foto’s van badspeelgoed zoontje dat vol met zwarte schimmel zit

25-jarige Maarten van der Hoeven vermist