in

Huisbaas hoort mysterieus geluid uit binnenkant muur – verwijdert baksteen en springt snel achteruit

In een perfecte wereld zouden mens en dier genieten van een leven waarin ze in vrede naast elkaar kunnen leven en elkaar niet hoeven te doden.

Maar natuurlijk leven we niet in een perfecte wereld, en vaak hebben we experts nodig wanneer de mens en dier met elkaar geconfronteerd worden. Dat was ook het geval toen een huisbaas in Tennessee vreemde geluiden begon te horen in zijn huis.

Wat hem het meest verraste was toen het geluid leek te komen uit de binnenkant van de muur…

Eind september besloot een huiseigenaar beroep te doen op expert David L. Glover om hem te helpen met zijn onverwachte en ongevraagde gasten.

David oefent al jarenlang dit beroep uit, maar zelfs voor hem bleek dit geval een zeer zeldzaam geval te zijn.

Naar adem happen
“Zo heel af en toe krijg ik een oproep die me doet naar adem happen,” schreef David op zijn Facebookpagina, The Bartlett Bee Whisperer.

Want weet je, David is een expert in het verhuizen van bijenkolonies die zich gevestigd hebben in en rond de huizen van mensen.

Het lijkt ons slim om even het belang van deze slimme, nuttige en zoemende beestjes uit te leggen. Want bijen zijn de creaturen die onze planeet in leven houden. Ze zijn indirect verantwoordelijk voor het voeden van 90% van de populatie op aarde.

Lees ook!
Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

Hardwerkende insecten
Ook al zijn ze niet zo agressief of kwaadaardig als wespen, ze zullen hun nest tot hun laatste adem verdedigen.

Helaas hebben deze hardwerkende insecten vaak de neiging om hun verblijfplaatsen te bouwen rond woningen van mensen, wat vaak tot problemen leidt. In dit geval, nestelen ze zich achter een baksteen, waardoor bijenexpert David Glover te hulp moest schieten om hen op te sporen en te verwijderen.

Zoals David zelf heeft uitgelegd, was het bijlange geen gemakkelijke missie.

“Ik probeer zo weinig mogelijk leed te berokkenen wanneer ik bijen verwijder uit gebouwen. Ik haal niet graag bakstenen weg. De baksteen kan afbreken en hen doden,” schreef hij.

Na het gebruik van een warmtesensor kon hij de bron van het geluid lokaliseren, en besefte David dat hij te maken had met een gigantische bijenkolonie.

Om zeker te zijn dat hij geen gigantische golf bijen over zich heen zou krijgen, blies David rook in de muur om ze lichtjes te verdoven.

Steen na steen verwijderd
Daarna begon hij zorgvuldig de bakstenen te verwijderen. Steen na steen, en met het grootste respect voor de integriteit van de bijenkolonie.

Na een poosje kon je een deel van de kolonie zien, maar dat bleek nog maar het begin.

Hoe meer bakstenen David wegnam, hoe meer bijenwas hij kon zien. En hoewel David begreep hoe groot bijenkolonies kunnen groeien, was hij sprakeloos door wat hij zag.

Lees ook!
Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

En dat is bijlange niet wat hij had verwacht, toen hij aan de taak begon.

“Dit is een van de grootste bijenkolonies die ik ooit heb gezien!” schreef David.

Het was met het allergrootste belang dat David aandachtig was en oplette bij deze moeilijke taak.

Gelukkig verliep alles uitstekend, zowel de kolonie als de bijenwas bleven in perfecte staat en onaangeroerd.

Daarna werden ze naar een lokale imker gebracht, waar ze nu ongestoord kunnen verder leven en hun heerlijke honing kunnen produceren!

Ondanks dat David al negen jaar in het vak zit, was hij verbaasd dat de bijen zo’n machtige kolonie konden bouwen.

En dat deden ze niet zomaar ergens, maar in een baksteen! Wat een ongelofelijke beestjes zijn het toch.

“Hoewel ik geen zin had om de bijen te verwijderen, was het zicht op de hele kolonie echt VERBLUFFEND! De eigenaar van het huis was meer dan tevreden dat we ze hebben kunnen verwijderen en naar ergens anders brengen,” schreef David.

Wat een fantastisch spektakel. Bijen zijn klein maar cool! Zo een inventieve insecten, zeg!

Deel aub dit artikel met je vrienden zodat ze niet alleen wat kunnen opsteken over bijen, maar ook respect hebben voor hoe belangrijk deze beestjes zijn voor de mens

Grootmoeder trekt aan alarmbel wanneer 4-jarige thuiskomt met blauw oog – maar iedereen weigert om de vreselijke waarheid te erkennen

Kun je griep krijgen van de griepprik?