in

Horror-overval in woning in Soest: vrouw aan bed vastgebonden

De politie is op zoek naar de daders van een zeer gewelddadige woningoverval in Soest. Een vrouw die alleen thuis was, werd door twee mannen vastgebonden en neergestoken.

Twee mannen belden op zaterdagavond 5 januari rond 20.30 uur aan bij een woning aan de Frans Halslaan. De bewoonster was al vroeg naar bed gegaan, en deed niet open.

Ringen losknippen
Vervolgens werd er ingebroken via de achterzijde van de woning. Ze wilde een briefje van 50 euro afgeven, maar daar namen de mannen geen genoegen mee. Ze wilden haar ringen van haar vingers trekken, maar dat lukte niet.

Lees ook!
Gezochte man met rugzak opgepakt in onderzoek naar vermissing Julie Van Espen

Ze knipte met haar eigen gereedschap, onder bedreiging van een mes, de ringen los van haar vingers. De vrouw werd, nadat haar T-shirt in haar mond was gestopt, aan het bed vastgemaakt met riemen. Vervolgens werd ze gestoken met een mes.

De daders doorzochten het huis en gingen er daarna vandoor, vermoedelijk met een auto. Ze namen onder meer sieraden, een mobiele telefoon en een spelcomputer mee.

Lees ook!
Eerste gebedsoproep Amsterdamse moskee mislukt: kabel doorgeknipt

De politie heeft de signalementen verspreid van de daders. Het gaat om twee donkergetinte mannen van ongeveer 1.60 en 1.70 meter lang. Zij zijn ongeveer 20 jaar oud en spraken Nederlands met een accent in straattaal. Eén van de daders had een beugel op de ondertanden.

Werk! Bij deze bedrijven krijg je zonder sollicitatiegesprek een baan

Pas op voor deze paddenstoel: de groene knolamaniet is extreem giftig