in

’Honden kunnen coronavirus mogelijk ruiken’

Honden zijn mogelijk zo te trainen dat ze het coronavirus kunnen ruiken. Dat menen onderzoekers van de London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM). Het team van wetenschappers meent dat het een kwestie van weken is voor de viervoeters kunnen helpen in de strijd tegen het virus.

James Logan, hoofd van de openbare onderzoeksuniversiteit, zegt dat deze onderzoeksmethode nog in de kinderschoenen staat: „We weten dat ziekten geuren hebben. Die geuren kunnen behoorlijk verschillen.

Hond overlijdt 15 seconden nadat zijn baasje de strijd verloor tegen kanker.

Er is een heel, heel goede kans dat Covid-19 een specifieke geur heeft. Als dat zo is, ben ik er erg zeker van dat honden te trainen zijn om de ziekte te ruiken.

Honden kunnen met hun sterk ontwikkelde reukvermogen zeer subtiele geuren oppikken. Zo kunnen ze al malaria, diabetes, Parkinson en verschillende vormen van kanker ruiken.

Ook in het centrum van LSHTM zijn ze bekend met de trainingen; aldaar werden al labradors en cocker spaniels getraind om malaria te kunnen ruiken.

Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

Volgens Logan ging dat erg goed: „Ze overstegen zelfs de door World Health Organization (WHO) gestelde normen.”

250 personen per uur
In een persverklaring schrijft LSHTM dat honden zo getraind kunnen worden dat ze tot wel 250 personen per uur kunnen ’onderzoeken’, waaruit zal blijken of zij – zelfs als ze geen symptomen hebben – besmet zijn met het coronavirus.

Kinderkamer en s*ksspullen gevonden bij p*doverdachte, voorarrest verlengd

André geeft toe: ‘Had beter moeten nadenken over Bridget’