in

Hond sterft plots na stomme fout – nu waarschuwen ze alle hondeneigenaren voor verborgen gevaar

We surfen vaak op het internet om even te ontsnappen aan de echte wereld. Grappige verhalen en video’s over katten en honden, het is een vorm van entertainment dat ons goed doet voelen.

Maar we moeten ook andere verhalen horen, zoals dit verhaal.

Het doel is niet om niet droevig te worden, maar eerder om onze dieren veilig en gezond te helpen houden.

Jammer genoeg lag een simpele fout voor deze hondeneigenaar aan de basis van een fatale fout. De vrouw kon niet anders dan haar hond – tevens haar beste vriend – te laten inslapen.

Christina Young haar dierbare hond Petey stierf na een “foutje” dat velen onder ons maken. En toch blijven we telkens opnieuw dezelfde fouten maken.

Nu beseft ze dat ze een fout maakte die eigenlijk gemakkelijk vermeden kon worden, en daarom wil ze nu alle andere diereneigenaren waarschuwen.

Toen Christina op een dag thuis kwam, verwachtte ze om haar lieve hond Petey te groeten, zoals elke dag. Hij loopt altijd op haar af, kwispelt met z’n staartje, dolblij om te knuffelen en te spelen met haar.

Maar in plaats daarvan kwam ze thuis, en was het doodstil. Het was haar vriend Christian die het droevige nieuws meldde.

Lees ook  Moeder denkt dat de 3-jarige zoon is gestoken door een wesp: realiseert de gruwelijke waarheid wanneer zijn lichaam plotseling blauw wordt

“Toen Christian thuis kwam zag hij onze lieve hond levenloos liggen met een stomme lege zak chips rond z’n kop. De hond was erin geslaagd om de zak chips van de tafel te pakken die we gisterenavond hadden laten slingeren. Hij at elke chip uit de zak op en was nadien nog op zoek naar enkele kruimels… dat zorgde ervoor dat de zak strakker en strakker rond zijn kop kwam vastzitten. Telkens hij meer wilde en door te ademen in de zak, kwam de zak strakker en strakker rond z’n kopje… tot hij stikte.”

Gebeurt vaker dan je denkt
Christina kon niet begrijpen hoe dit in godsnaam was gebeurt. Waarom probeerde Petey de zak niet van zijn kop te rukken met zijn poten? Hij was nochtans een zeer slimme hond.

Na wat onderzoek, ontdekte ze wat maar weinigen weten. Namelijk dat honden vaker stikken in zakken dan dat we denken.

Nu wil ze anderen waarschuwen om chips, popcorn en andere lege zakken uit het bereik van je hond te houden. Dit kan een groot risico vormen voor onze teerbeminde viervoeters.

“3 tot 5 dieren stikken per week volgens de statistieken, en 42% van deze incidenten gebeurt wanneer het baasje in een andere plek in huis is. Het duurt slechts 3 minuten tot dat hun zuurstofniveau zakt tot een dodelijk niveau. Doordat dit zo vaak gebeurt, waren we verrast door het tekort aan bewustzijn over dit onderwerp,” schrijft Christina op Facebook.

Lees ook  Zó kun je een wesp op afstand houden (en voorkomen dat hij steekt)

Persoonlijk had ik hier nog nooit over gehoord en is het best griezelig dat zoiets onschuldig als een lege zak chips zo’n ondenkbare gevolgen kan hebben.

Christina en Christian brengen dit onderwerp nu onder de aandacht, zodat iets goed kan gebeuren uit deze tragedie.

Willen hulp om bewustzijn te creëren
“Ik vraag ter ere van mijn hondje Petey dat jullie extra voorzichtig zijn, andere hondeneigenaren waarschuwen en je lieve schatjes extra liefde geven. Ik bid dat niemand van jullie ooit zoiets hartverscheurend moet meemaken. We zien je graag, Petey. Je was de liefste hond ter wereld en we zullen je voor altijd onthouden.?”

Om Petey te eren, deel dan dit verhaal om anderen te waarschuwen over de verborgen gevaren thuis.

Samen kunnen we er namelijk voor zorgen dat deze mogelijke gevaren vermeden worden voor het te laat is!

10 insectenbeten en -steken die iedereen zou moeten leren herkennen

Man besluipt een klein meisje – dan geeft ze haar hond een bevel en hij handelt onmiddellijk