in

Hond sterft 2 uur na bezoek aan meer – baasje waarschuwt iedereen met een hond: “Wees voorzichtig”

Tijdens de warme zomerdagen nemen vele hondeneigenaren hun viervoeters mee op avontuur in de natuur. Een wandeling door het bos, een duik in het meer… Niets is leuker, toch?

Yunue Moor en haar familie deden dat ook, op Moederdag. Maar helaas draaide dit hele avontuur uit op een ware tragedie. Nu wil ze anderen waarschuwen.

Toen Yunue Moor en haar familie aan het wandelen waren in het natuurgebied van Anderson Lake, dacht ze dat de wandelpaden veilig waren. Dat meldt Animal Rescue.

Maar op sommige plaatsen was de ondergrond moerassig, en Yunue’s hond Clue vond het een leuk idee om in het moeras te springen.

De hond rende rond het moeras, maar viel er plots in. Meteen kon Yunue haar hond uit het moeras sleuren, maar de schade was toen al aangericht. Ook al zat ze er maar een minuut in.

Lees ook  Moeder denkt dat de 3-jarige zoon is gestoken door een wesp: realiseert de gruwelijke waarheid wanneer zijn lichaam plotseling blauw wordt

In die minuut had ze namelijk al heel wat water ingeslikt. Niemand wist dat het water vol blauwgroene algen zat, wat giftig is voor honden.

Clue werd ziek, en de familie droeg haar naar de auto om haar naar een dierenarts te brengen.

Binnen 2 uur dood
Het was al te laat. Helaas. Clue was zwaar vergiftigd en overleed binnen de twee uur.

Bovendien was het verboden voor mensen om in het water te zwemmen of om te vissen, maar er was geen informatie over hoe het water schadelijk was voor dieren.

Verschillende andere honden overleden daarna door te hebben gebaadt in het water. Het meer werd gedraineerd toen bleek dat er een zenuwgif in het water zat, “anatoxine-a”.

Lees ook  Vrouw vindt een verlamde hond op het strand. Wat ze vervolgens deed heeft mij diep geraakt

“Vol vreugde”
Yunue heeft het verhaal van Clue gedeeld op Facebook, om anderen te waarschuwen over de gevaren van moerassige gebieden en onbekende waterwegen. Je weet immers nooit wat er in zit.

“Ik hoop dat niemand anders dezelfde pijn ervaart die ik vandaag voel. Zorg ervoor dat uw hond en andere dieren in stilstaand zoet water spelen, en vermijd gebieden met algen. Zeker nu, tijdens de tijd van het jaar waarin algen bloeien,” schrijft ze in haar bericht.

“Clue was een hond vol vreugde en liefde. Velen zullen haar missen,” schrijft ze in haar bericht.

Rust zacht, lieve Clue.

Deel dit artikel, zodat meer mensen de waarschuwing kunnen lezen.

Helft studenten heeft schuld van 20.000 euro: ‘Jongeren komen in de knel’

Man wordt in gracht geduwd omdat hij probeert te voorkomen dat tienermeisje ‘parende’ zwanen schopt