in

Hond die gedeelte neus verliest vanwege mishandeling vindt een thuis vol liefde

Een hond die een deel van haar neus verloor als gevolg van mishandeling door Chinese vleeshandelaren, onderging een levensveranderende gezichtsreconstructie.

De Belgische herder, Angel, werd in 2015 gered in het Chinese Changchun. Activisten onderschepten een vrachtwagenlading honden die voor het slachthuis waren bestemd, aldus The Daily Mail, waar ook Angel een deel van uitmaakte.

De zesjarige hond onderging een spoedoperatie in Peking voordat ze naar Engeland werd gevlogen door Ruston Dog Rescue voor adoptie.

Haar nieuwe baasje, Hollie Cornes (25), lanceerde een GoFundMe campagne om de gezichtsreconstructie te financieren. De operatie werd grotendeels betaald door de 30.000 Instagram volgers van de lieve hond.

Lees ook  Puppy uit rivier gered nadat poot afgehakt werd

De gruwelijke verwondingen waren het gevolg van metalen gereedschap dat hondenvangers gebruiken om huisdieren vast te pakken en ze ongewild over muren te slepen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angel (@wonkynosedwonderdog)

Angel had geleerd om met haar verwondingen om te gaan, maar de huid rondom haar neus bloedde vaak en ze had regelmatig moeite met ademen.

De totale kosten van de operatie lagen rond de 5000 euro. Met behulp van haar vele fans werd het bedrag heel snel opgehaald. Zonder de fondsenwerving was de ingreep nooit mogelijk geweest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Angel (@wonkynosedwonderdog)

Hollie gaf aan dat ze denkt dat deze operatie het leven van Angel aangrijpend veranderd heeft. “Ik wilde haar niet nog meer stress en operaties bezorgen – dit was niet om esthetische redenen, ik hield van hoe ze er vroeger uitzag – het was puur gebaseerd op haar levenskwaliteit.”

Lees ook  Honden uitgemergeld en ondervoed: een dier overleden

De arme hond had vooral ‘s nachts moeite met ademhalen. Haar neus bleek volledig afgedicht door littekenweefsel, aan de andere kant had ze maar een gat van 2 mm. Dankzij de succesvolle operatie kan Angel weer goed ademen!

Wanneer dochter sterft, doneren ouders haar organen – maar weten niet dat het hun leven 16 jaar later zal veranderen

Vuilnisman ontslagen nadat hij sneeuwpop voor ogen van jongetje kapot schopt