in

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Ouders met 4 kinderen zijn het meest gelukkig. En wel hierom!

Grote gezinnen zien we tegenwoordig (helaas) steeds minder. In Nederland hebben de meeste ouders één of twee kinderen. Dat was vroeger wel anders.

Toen was het heel normaal als je gezin uit vier, vijf of 6 kinderen bestond. Uit een recent onderzoek van een Australische universiteit blijkt dat gezinnen met vier kinderen het meest gelukkig zijn.

Lekker druk
Volgens de onderzoekers is het geluk voor een groot deel te verklaren doordat de ouders meer gewend zijn aan alles chaos en stress. Voor de komst van het vierde kind, ken je inmiddels de meeste slagen van de zweep wel. Ook leren kinderen met meerdere broertjes en/of zusjes eerder hun verantwoordelijk nemen en vervelen zij zich minder snel doordat ze zich aan elkaar optrekken. Dit zorgt voor een goede sfeer in huis!

Tijd voor elkaar
het onderzoek duurde in totaal 5 jaar en er deden zo’n 2000 ouders aan mee. Er werd vooral onderzoek gedaan naar hun veerkracht, zelfvertrouwen, sociale vangnet en algemene tevredenheid over het dagelijkse leven. Het doel hiervan was om te achterhalen welke gezinnen het meest gelukkig waren. Voorgaan aan het onderzoek dachten de onderzoekers dat kleine gezinnen het meest gelukkig zouden zijn. Niet bleek minder waar. Uit de scores kwam namelijk naar voren dat gezinnen met vier of meer kinderen het meest gelukkig waren!

Dus twijfelen jullie om aan de vierde te beginnen? Gewoon doen! Kinderen kunnen het beter met elkaar vinden in even aantallen!

Nieuw onderzoek toont aan: vaccinaties veroorzaken écht geen autisme

Onderzoek toont aan: Thuisblijven en voor de kinderen zorgen is veel zwaarder dan gaan werken!