in

Helaas is er een nieuw vreselijk “spel” opgedoken en dit is wellicht een van de gevaarlijkste ooit.

Er lijkt geen einde te komen aan de zorgwekkende virale trends en uitdagingen. Gezien de populariteit van sociale media is het geen wonder dat rages als de “ALS Ice Bucket Challenge” en meer recent de “Kiki Challenge” de kop opstaken. Maar het zijn niet alleen onschuldige dingen die verspreid worden. Er zijn ook voldoende “uitdagingen” met een meer sinistere ondertoon.

Niet lang geleden was er nog de “Heet Water Uitdaging”, waarbij jonge mensen werden aangemoedigd om kokend water over zichzelf te gieten. Alsof dat nog niet erg genoeg was, was er ook nog de “Vaatwastablet Uitdaging” waarbij mensen aangespoord werden om detergent op te eten.

Helaas is er een nieuw vreselijk “spel” opgedoken en dit is wellicht een van de gevaarlijkste ooit. Alle ouders zouden moeten weten over de gevaarlijke “Momo Challenge” die zich nu over het internet verspreidt.

Het morbide spelletje dat op de berichtenservice WhatsApp circuleert, werd onlangs gelinkt aan de zelfmoord van een 12-jarig meisje. Gebruikmakend van een angstaanjagende foto van een vrouw met uitpuilende ogen (de prent werd overigens zonder toestemming genomen van een Japanse artiest), moedigt het spelers aan om deel te nemen aan een reeks gevaarlijke uitdagingen.

Lees ook  Volgers van Maan denken dat ze vreemdgaat na het zien van deze foto

Zij die het spel geprobeerd hebben, zeggen dat de spelers boodschappen en oproepen krijgen van “Momo.” Ze worden lastiggevallen met angstaanjagende berichtjes alvorens gedwongen te worden om zichzelf te kwetsen en acties te ondernemen die fatale gevolgen kunnen hebben.

Shane Andrews, een vlogger die het spel probeerde, verklaarde aan Inside Edition: “Ik kreeg erg gewelddadige foto’s en tekstberichten die ik niet kan tonen. De berichten waren angstaanjagend. Ze zeiden dat ze persoonlijke dingen over me wisten die ze onmogelijk konden weten.”

Hij ging verder: “Ze willen dat je kleine opdrachten doet, zoals wakker worden op rare uren, een angst overwinnen. Dan escaleert het snel tot uitdagingen zoals van een huis springen en een einde maken aan je leven. Je wordt verondersteld van die dingen op video vast te leggen.”

Lees ook  Dit is de bloedmooie vrouw van Danny Vera

In het geval van een 12-jarig meisje uit Argentinië zegt de politie dat ze zichzelf filmde voordat ze zichzelf van het leven beroofde. Naar verluidt was ze online met een 18-jarige aan het praten.

Hoewel WhatsApp een verklaring uitbracht met het advies om bedreigende nummers te blokkeren, gelooft Andrews dat het probleem niet beperkt is tot de berichtenservice.

“Het meest beangstigende is nog de eenvoudige toegang. Kinderen kunnen de applicatie gemakkelijk downloaden. Het enige wat er moet gebeuren is dat je erover hoort en zegt: ‘Dat ga ik eens proberen’ en denken: ‘Het is niet zo erg’ en dan psychologisch meegezogen te worden en te vallen voor de methode.”

HELP DE WAARSCHUWING VERSPREIDEN OVER DEZE ZIEKELIJKE UITDAGING, ZODAT WE HET EVEN SNEL DE KOP KUNNEN INDRUKKEN ALS HET KWAM OPDUIKEN!

Waylon wil liever niet dat de baby dit geslacht heeft

Even snel een wippie in het kopieerhok op werk gaat helemaal fout: