in

Hardloopster (20) op klaarlichte dag ver kracht in Zuiderpark

De politie heeft de jacht geopend op twee mannen die eerder deze maand op klaarlichte dag een 20-jarige vrouw uit Rotterdam ernstig hebben misbruikt. Het zedenmisdrijf werd gepleegd in het Rotterdamse Zuiderpark, waar het slachtoffer op maandag 7 september aan het hardlopen was.

De jonge vrouw werd tijdens het rondje door het park kort voor half zes ter hoogte van de Zuiderpark Promenade West door de mannen belaagd en gedwongen mee de bosjes in te lopen. Daar werd zij vastgehouden en door de mannen ver kracht. Ze gingen er daarna vandoor en lieten het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Lees ook  Ernstige misbruikzaak schokt Duitsland: vaders 'ruilden' kinderen

Zoekactie
De misbruikte en totaal ontredderde vrouw belde hevig geëmotioneerd naar een vriendin, die de politie alarmeerde. Agenten gingen direct naar het park en troffen het slachtoffer aan nabij de hoek van de Groene Kruisweg en de Pendrechtseweg. Ze ontfermden zich over de vrouw, terwijl collega’s zo snel mogelijk een zoekactie op touw zetten. De omgeving werd uitgekamd en forensisch onderzoekers gingen met een speurhond op zoek naar sporen. Ook zijn camerabeelden veiliggesteld.

Lees ook  Jongetje (8) loopt met messen in speeltuin

De daders zijn vooralsnog niet in zicht. Inmiddels is er een team van twintig rechercheurs op deze zaak gezet. Dat heeft zijn hoop gevestigd op fietsers, bromfietsers, hardlopers en mensen met een hond die op en rond het tijdstip van het misdrijf in het park zijn geweest en de daders mogelijk hebben gezien. Gebleken is dat een voorbijganger het slachtoffer kort na het incident heeft bijgestaan en hij zijn identiteit niet bekend heeft gemaakt. De politie is ook naar hem op zoek.

60-jarige vrouw stikt in slipje tijdens SM-spel, dader (28) steekt appartement in brand en vlucht

Helpt het slikken van vitamine D tegen het coronavirus?