in

Groot deel van Nederlanders ziet niets in strenger supermarktbeleid

Nederlanders voelen niets voor een strenger supermarktbeleid, dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1600 Nederlanders in ons Wat vindt Nederland-panel.

Aangepaste openingstijden of een maximaal aantal personen per keer in de winkel, lijkt niet gewenst.

De afgelopen dagen kochten mensen massaal houdbare artikelen, zoals groenteconserven en toiletpapier, in. Hierdoor raakten veel schappen leeg. Premier Rutte riep vrijdag op te stoppen met hamsteren. Het zou onnodig en asociaal zijn.

‘Houd rekening met elkaar’
Ook Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) deed eenzelfde oproep. “Koop de hoeveelheden die je normaal ook koopt.

Lees ook  10 jaar lang kunnen de dokters geen diagnose stellen voor doodzieke vrouw. Dan dagen er 2 mannen op bij haar huis en onthullen de oorzaak

Elke Nederlander heeft eten en hygiëneproducten nodig. Houd rekening met elkaar, blijf aardig tegen elkaar en zorg dat anderen ook hun reguliere boodschappen kunnen blijven doen.”

Dat deze oproepen niet genoeg uithalen blijkt wel aan het feit dat er maandag opnieuw lege schappen te zien zijn. Wederom doet CBL een oproep aan mensen om te stoppen met hamsteren, er is immers genoeg eten voor iedereen

Strenger supermarktbeleid

Om het hamstergedrag een halt toe te roepen zouden supermarkten voor een strenger beleid kunnen kiezen.

Zoals aangepaste openingstijden of een maximaal aantal personen in de winkel. Uit het Wat vindt Nederland-onderzoek blijkt dat maar 38 procent van de Nederlanders voor een beleid is waar maar een maximaal aantal personen tegelijkertijd in een supermarkt mogen. Voor aangepaste openingstijden is dat percentage maar 12 procent.

Lees ook  Wie was ‘The Falling Man’ op de iconische foto van 11 september 2001
Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Ouders dumpen zieke tweelingbaby’s in bos ‘nadat ze ruim 10.000 euro aan donaties kregen’

Nu 24 Nederlanders bezweken aan coronavirus: ‘hoe groot wordt tweede golf’?