in

Gewapende overval op Vlaams scoutingkamp: ’We zijn in shock’

TEMSE – Twee gewapende overvallers hebben woensdagmorgen in alle vroegte, rond 06.00 uur, een scoutingkamp in het Oost-Vlaamse Temse overvallen. Het gaat om een kamp met kinderen van 9 tot 11 jaar uit Zwevegem, al zouden die weinig van de rooftoch gemerkt hebben. De recherche en Belgische slachtofferhulp zijn ter plekke, de ouders worden opgebeld en gevraagd hun kinderen te komen halen.

Woensdagochtend werd er een gewapende overval gepleegd op de leiding van een padvindersvereniging in Steendorp. De scoutgroep uit Zwevegem verblijft daar momenteel op kamp. De twee daders bedreigden de aanwezigen onder meer met een 9-millimeter pistool. Persoonlijke bezittingen moesten ze meteen afgeven, meldt Nieuwsblad. Zo zijn er enkele portemonnees buitgemaakt.

Lees ook  Onderzoek toont aan: Intelligente baby’s slapen minder en worden vaker wakker

De daders verdwenen na hun inval spoorloos. Er raakte niemand gewond, maar verschillende mensen verkeerden in shock. Er is preventief een ambulance ter plaatse gekomen, maar niemand is naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een team van het Rode Kruis is aanwezig. De kinderen zouden volgens een woordvoerster weinig hebben gemerkt van de overval.

Lees ook  Ken je dat? Je hebt honger en je wordt een beetje kribbig… Je bent gewoon HANGRY!

Het kamp wordt onmiddelijk stopgezet. „We zijn alle ouders aan het opbellen en we vragen hen hun kinderen te komen halen.”

„De leiding is in shock over wat er gebeurd is”, zegt Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Politie en parket geven nog geen commentaar.

Wie zijn Delano G. en Kamil E. – de verdachten in zaak Peter R. de Vries?

John van den Heuvel reageert op aanslag De Vries: ‘Wij zwijgen nooit’