in

Gevonden lichaam in natuur Oostvoorne van in 2013 vermiste vrouw

Het stoffelijk overschot dat zondagmiddag werd gevonden in een natuurgebied aan de Zeeweg in Oostvoorne is vermoedelijk van een vrouw die in 2013 vermist raakte in dit gebied. Dat meldt de politie.

De vindplaats wordt minutieus uitgekamd door rechercheurs, de Forensische Opsporing en specialisten van het NFI.

Een wandelende vrouw die zondagmiddag over een reeënpaadje door het moerassige gebied liep, stuitte op het stoffelijk overschot. Zij belde direct de politie.

„Op dit moment bestaat het vermoeden dat het gaat om een vrouw die in 2013 vermist raakte. De vrouw was op het moment van haar verdwijning 36 jaar oud.

Lees ook  Bibian Mentel opent eigen Cruyff Court in Utrecht: ‘Mijn laatste cadeau aan Nederland’

De aanwezige rechercheurs en specialisten kammen het gebied zorgvuldig uit en zorgen dat alles wat relevant kan zijn voor het onderzoek en wat kan helpen bij het vaststellen van de identiteit wordt veilig gesteld.

Zo wordt bijvoorbeeld ook met een metaaldetector gezocht naar ijzeren voorwerpen zoals bijvoorbeeld sieraden.

Dit soort voorwerpen kunnen bijdragen aan de identificatie. Vooral voor de nabestaanden zeer belangrijk”, aldus de politie.

Lees ook  64-jarige Richard Braun vermist

De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor een misdrijf. Mogelijk geeft onderzoek hier meer duidelijkheid over.

Geen celstraf voor oppasouders na dood kind, betrokkenheid wel zeker

Onverlaten gooien bierfles door ruit, baby Jitske bedolven onder glas