in ,

Geen zin in koken? Dan kun je altijd nog een tosti frikandel speciaal maken

Koken na een lange week werken of studeren? Daar heb je niet altijd zin in. De vrijdagavond is dan ook perfect voor een gemakkelijke warme hap. Tosti bijvoorbeeld. Neem de variatie ‘frikandel speciaal’ die vele nieuwe fans lijkt te hebben.

Waarom geen twee snacks combineren die je op zichzelf al heel lekker vindt? De populaire smulsite Lekker en Simpel verzon een tijdje terug de knosti: een tosti met knakworst.

Dat was een groot succes in huize Lekker en Simpel (de site van het echtpaar Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie).

Lees ook  Na*kte man plundert container snackbar op zoek naar frikandellen

Nu is het tijd voor iets nieuws, vinden ze: de tosti frikandel speciaal. En dat vinden hun fans ook, getuige de bijna duizend reacties die de Facebookpost afgelopen etmaal kreeg.

Veel fans wezen vrienden op het recept door hen in het bericht te taggen en velen uiten hun enthousiasme door te melden dat ze het recept gaan uitproberen.

Helemaal nieuw is het idee overigens niet. Erwin Delarosa postte op Smulweb een paar jaar geleden een vergelijkbaar recept.

Ook de site Kookfans heeft een recept op de site staan van de onweerstaanbare combinatie. Op Pinterest is verder een video te vinden met een recept, waarbij de ingrediënten frikandel, witte boterhammen, currysaus en uitjes uiteraard essentieel zijn. Het gerecht komt overigens niet uit een tosti-ijzer of uit de pan maar uit de airfryer.

Lees ook  Recent onderzoek wijst uit: Baby’s die meer geknuffeld worden zijn later slimmer!

Dat juist een tosti veel fans heeft, is niet zo gek: hij is krokant en hartig. De combinatie met frikandel – de favoriete snack van ons land (we eten er jaarlijks zo’n 600 miljoen van) en curry maakt er een onweerstaanbare hap van.

Zo maak je een tosti uit de airfryer
Ingrediënten

1 (oven) frikandel
2 sneetjes casino witbrood
1 ui
Curry
Mayonaise

Dertiger op slag dood bij arbeidsongeval

Hoe werkt het coronapaspoort en wat kunnen we ermee?