in

Gealarmeerde dierenambulance staat voor raadsel: wat is dit voor beestje?

Twee voorbijgangers in Brabant keken raar op toen ze op straat iets kleins zagen liggen: het bleek een piepklein diertje te zijn, nog helemaal roze en kaal. Ze hadden geen idee om wat voor dier het ging en belden snel de dierenambulance.

Toen de toegesnelde dierenambulance ter plaatse was, kwamen de melders al aangelopen. Ze hadden het jonge diertje ondertussen in een mondkapje gestopt.

Ook de ambulancebroeders hadden geen idee wat voor beestje ze precies in hun handen hadden. Het hummeltje was steenkoud en bewoog niet meer.

Lees ook  Chihuahua kan niet lopen en duif kan niet vliegen - de twee worden de beste vriendjes

De dierenambulance haastte zich dan ook naar het opvangcentrum. Ondanks dat het diertje overleden leek, stopten de medewerkers hem onderweg in een dekentje.

“Je weet immers nooit, met wat warmte”, schrijft de dierenambulance op Instagram. “En ja hoor, wonder boven wonder lag het beestje bij aankomst op de basis flink te spartelen!”

Diertje heeft lange staart…
Bij aankomst werd het ‘herboren’ murmeltje snel in een couveuse gelegd om nog wat extra op te warmen.

Lees ook  Hond die gedeelte neus verliest vanwege mishandeling vindt een thuis vol liefde

Daarna ging het diertje naar een gespecialiseerde opvang voor knaagdieren. Een medewerker daar zag meteen om wat voor beestje het ging.

Dat was namelijk niet te missen door de lange staart: een eekhoorn!Het is nog wel de vraag of het pasgeboren eekhoorntje het gaat redden, want het piepkleine diertje was flink onderkoeld geraakt.

“Maar er zal alles aan gedaan worden om dit beestje uit te laten groeien tot een volwassen boomacrobaat. Duimen maar dat dit bijzondere eekhoorntje het redt!”, besluit de dierenambulance tot slot.

Overleden persoon gevonden in drugslab Wernhout

‘Dat mogen wij niet van mama’, zoontjes Monique troffen verdachte mannen