in

Familie van vrouw (38) die overlijdt na vaccin AstraZeneca stapt naar rechter

Het gezin van een 38-jarige vrouw die aan een trombose stierf nadat ze een eerste dosis van het vaccin van AstraZeneca – nu gekend als Vaxzevria – had gekregen, heeft vrijdag een klacht tegen onbekenden ingediend bij het parket van Toulouse. De bedoeling is “een onderzoek te bekomen”, zei de advocaat van het gezin.

“Het is een klacht tegen onbekenden, want we hebben geen enkel element tegen een welbepaald persoon wegens onopzettelijke doodslag”, benadrukte meester Étienne Boittin.

De kwalificatie kan “evolueren naargelang van de elementen van het dossier”, preciseerde de advocaat.

Het gezin van de maatschappelijk werkster “zoekt geen verantwoordelijkheden, het wil gewoonweg uitleg, opheldering van wat er gebeurd is”, voegde hij eraan toe.

Lees ook  Eva Jinek wil voortaan op hoofdlijnen weten wat haar gasten van plan zijn

De vrouw liet zich half maart inenten in het kader van haar werk in een instelling voor gehandicapten.

Ze had volgens Boittin geen noemenswaardige gezondheidsproblemen. Kort na de inenting ging haar toestand achteruit en moest ze in het universitair ziekenhuis van Toulouse opgenomen worden. Ze stierf er op 29 maart aan een hersentrombose.

“Het doel van deze klacht is bijkomend onderzoek te bekomen, onder meer een autopsie in een wetsgeneeskundig kader, waarmee we te weten kunnen komen of het vaccin mogelijk een rol speelde in de doodsoorzaak”, zei de advocaat van het gezin.

Lees ook  Vermist meisje (11) zat uren verstopt in kledingkast vriendinnetje

Student overleden
Hij verdedigt ook het gezin van een geneeskundestudent die plots thuis stierf op 18 maart, enkele dagen na een injectie met het vaccin van AstraZeneca. Het parket van Nantes opende een inleidend onderzoek in deze zaak.

Het Franse geneesmiddelenagentschap ANSM zei op 26 maart dat er een “zeldzaam” risico op trombose bestond bij het vaccin van AstraZeneca tegen Covid-19, maar het benadrukte dat de balans tussen de baten en het risico “gunstig” was.

 

Aha dit is dus de reden waarom je nooit iets winst met een grijpmachine

Huisarts geeft per ongeluk dubbele dosis AstraZeneca aan 150 patiënten