in

Familie van verdronken Orlando (17) baalt van ‘misselijkmakende suggestie’ Sylvana Simons

De familie van de in 2018 verdronken Rotterdammer Orlando Boldewijn (17) baalt van Sylvana Simons omdat ze nog altijd niet is teruggekomen op haar bericht op Facebook met betrekking tot zijn vermissing.

De politica, gemeenteraadslid in Amsterdam, suggereerde in het onderzoek naar de vermissing van de donkere tiener dat er sprake zou zijn geweest van racisme waardoor politie en media onvoldoende aandacht aan de zaak gaven.

Waarom een week lang geen Vermist kind-alert? Waarom geen massale media-aandacht? waarom geen toestemming voor zoekactie?

Wat is het verschil tussen Anne en Orlando?’ schreef Simons destijds. ‘De nabestaanden van Orlando vinden dat nog altijd een misselijkmakende suggestie’, meldt Sébas Diekstra, de advocaat van Orlando’s moeder, op Twitter.

‘Ondanks dat al enige tijd publiekelijk bekend is dat er geen enkele vorm van racisme heeft gespeeld in de beoordeling van de vermissing van Orlando, heeft Sylvana Simons nog altijd geen afstand genomen van haar walgelijke suggestie. Dit vreet nog elke dag aan de nabestaanden’, aldus Diekstra.

Lees ook  Nikkie Plessen gaat voor compleet nieuwe look

S*ksdate
Simons zegt in haar reactie zich als moeder het verdriet niet eens voor te kunnen stellen dat de ouders doormaken na het verlies van hun geliefde zoon.

‘Ik spreek naar hen mijn oprechte medeleven uit. Ik begrijp dat de nabestaanden eraan hechten van mij te horen dat ik spijt heb van uitspraken die suggereren dat de politie in haar handelen beïnvloed is door de huidskleur van Orlando. Die uitspraken zijn door mij niet gedaan. Wel heb ik in een Facebookbericht vragen gesteld.’

Lees ook  Moeder (20) steekt pasgeboren baby dood om zwangerschap te verbergen voor vriend

De 17-jarige Orlando verdronk in februari 2018 na een seksdate in de Haagse wijk Ypenburg met Roy B. (29) die daar woonde en inmiddels is verhuisd naar Noord-Brabant.

De twee spraken destijds via de homo-ontmoetingssite Grindr af op het drijvend vissershuisje dat B. op de plas nabij zijn woning had liggen.

B. werd afgelopen juli schuldig bevonden aan mishandeling met de dood van de Rotterdamse tiener tot gevolg, door hem niet te helpen toen hij in doodsnood verkeerde en verdronk.

Hem werd 44 maanden gevangenis opgelegd. Dat was een fors hogere straf dan tegen hem was geëist. Justitie had om 20 maanden cel gevraagd. B. is in beroep gegaan tegen de straf.

Politie rouwt om verlies van collega Jeroen (28): ‘Politieman in hart en nieren’

‘Ik raak snel op s*ks uitgekeken, mijn twee mannen hebben daar geen probleem mee’