in ,

Enorme vogel-etende spin bewaakt garage

Maak kennis met Martha, een gigantische vogel-etende spin, die in een web voor een garage in Australië (uiteraard …) werd gevonden.

De Nephila pilipes eet naast vliegen, kevers en motten, ook kleine vogels en vleermuizen. Dit exemplaar besloot als waakhond te fungeren bij een garage in Buderim.

Patrik Berg nam de foto van de spin al in november 2016, maar ging recentelijk viraal nadat een vriend deze op Reddit postte.

Lees ook  Imker haalt met blote handen een enorme bijenkolonie uit schuur

De foto, die oorspronkelijk op Bergs Facebookpagina werd gepost, laat de gigantische spin zien als ze in haar web hangt, met de hand van zijn zwager erachter.

Berg vertelde aan The Daily Mail Australia:
“Ik heb een paar grote gezien, maar niet zo groot. Ze was een absoluut monster. We waren net van plan om een barbecue en wat biertjes te doen en ik zag het toen we de garage naderden. Hij had zijn hand op 5-10 cm afstand. Hij wilde niet dichter bij dit juweeltje komen.”

Lees ook  Hier haal jij een gigantisch en spotgoedkoop Pielemuis-Deken voor op de bank!

“We lieten haar gewoon en namen een paar foto’s. Ze leven niet lang en op een dag was ze weg. Ze komen behoorlijk veel voor, zeker in Buderim, er zijn hier een aantal grote insecten en een boel bossen en regenwouden.”

Stel je voor dat je zo’n joekel aantreft, voor je garage…

Nienke is 20, studeert en woont in een camper, want daar is ze het gelukkigst

Tieners bekogelen politiebusje met modder – als straf moeten ze het met een tandenborstel schoonmaken