in

Enorme stijging van aantal honden en katten voor (dodelijke) medische experimenten.

Uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat het aantal katten en honden voor dierproeven in een jaar tijd met bijna vijftig procent gestegen is. Dat lezen we in het AD.

Dezelfde cijfers geven aan dat die medische experimenten ook alsmaar dodelijker zijn. Elk jaar komen honderden honden en katten om het leven tijdens of na deze dierproeven. In 2016 werden er nog 89 katten en 656 honden ingezet voor dierproeven. Maar in 2017 steeg dat aantal plotseling erg sterk: 200 katten en 909 honden.

Lees ook  Zwangere pitbull weigert te bevallen: na 1 blik op de echo begrijpt de dierenarts waarom

Ook het aantal dieren dat overlijdt naar aanleiding van dierproeven is significant gestegen. In 2016 overleed 12 procent van de katten en 41 procent van de honden. In 2017 was dat de helft van de honden en 30 procent van de katten.

In een reactie liet minister van landbouw Carola Schouten weten dat het geldend vergunningsstelsel voor dierproeven voor een ethisch beleid zorgt. Dierproeven in Nederland worden alleen maar uitgevoerd wanneer ze strikt noodzakelijk zijn.

Lees ook  Lockdown: kat Siepje zat ruim een maand opgesloten in een kast

Toch doet de toename de wenkbrauwen fronsen omdat er in Nederland gestreefd wordt naar dierproefvrij onderzoek. In een brief aan de Kamer informeerde dat ons land daar wel volop mee bezig is. “Nieuwe methoden, zoals met menselijke stamcellen, bieden mogelijkheden die er vroeger niet waren”, klinkt het. De minister beloofde alvast om dit proces te versnellen.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

The Lion King VOLLEDIGE Trailer: Sima maakt kennis met SCAR!

61-jarige oma bevalt zodat haar homoseksuele zoon en echtgenoot een baby kunnen hebben.