in

Een vakantie met je beste vriendinnen is goed voor de gezondheid, volgens wetenschappers

Het is belangrijk om dingen gedaan te krijgen in het leven en velen van ons vinden veel voldoening in ons werk en doen het goed.

Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk om in balans te zijn en het nemen van een beetje tijd voor jezelf kan helpen om je weer in balans te brengen.

Volgens wat onderzoek is het op vakantie gaan met een hechte groep vriendinnen de sleutel tot het leven in een gelukkig en bevredigend leven.

Het onderzoek komt uit Harvard en werd gepost op The Harvard Women’s Health Blog. Het liet weten dat vrienden: “onsniet alleen plezier geven, ze beïnvloeden ook onze gezondheid op de lange termijn op manieren die net zo krachtig zijn als voldoende slaap, een goed dieet en niet roken.”

Het lijkt erop dat mensen die betere relaties in hun leven hebben gezonder, gelukkiger zijn en zelfs ouder kunnen worden.

Mensen die deel uitmaakten aan het onderzoek en die positieve sociale connecties misten, hadden meer kans op een achteruitgang later in het leven, kans op depressie en zouden zelfs eerder kunnen sterven.

Wat zijn de factoren achter deze resultaten? Het lijkt alsof er zowel gedrags- als biologische factoren zijn die bijdragen aan de resultaten. Als je geen verbinding met anderen maakt, kan dit leiden tot hogere niveaus van stress.

Lees ook!
Dochter (25) onthoofd moeder en gooit hoofd in tuin buren

Die stress kan op vele manieren je gezondheid beïnvloeden, waaronder het verlagen van je immuunfunctie, darmfunctie, een negatieve invloed op de bloedvaten en zelfs het verminderen van de insulineresistentie.

Als je er nog niet van overtuigd bent dat vakantie met je vriendinnen belangrijk is, hebben psychologen nog iets anders te vertellen.

Ze beweren dat ze de kwaliteit en kracht van iemands sociale leven kunnen voorspellen door hun pijn tolerantie te meten.

Het lijkt alsof het samen zijn met onze vrienden niet alleen belangrijk is om ons een goed gevoel te geven, ze helpen ons de fysieke pijn te verdragen die we op andere momenten kunnen voelen.

Bijkomend bewijs kan wijzen op de voordelen van het genieten van tijd met vrienden. Het kan werken om oxytocine te produceren, een hormoon dat je hersenen toestaat om gelukkige gevoelens te geven.

Wanneer je meer oxytocine beschikbaar hebt, word je een guller en betrouwbaarder persoon. Dit maakt je op zijn beurt gelukkiger. Dus, meer tijd doorbrengen met vrienden maakt je gelukkiger.

Als je iemand bent die niet echt goed is in het maken van vrienden, heb je misschien wat moeite om volledig te profiteren van dit goede nieuws. Social media maakt het soms makkelijk voor ons om een ​​relatie te onderhouden.

Lees ook!
Dit zijn de gevolgen van een tijdje geen s*ks hebben

William Chopik, een psycholoog aan de Michigan State University, had het volgende te zeggen:

“Het onderhouden van een paar hele goede vrienden kan een wereld van verschil maken voor onze gezondheid en ons welzijn. Dus, het is slim om te investeren in de vriendschappen die je het gelukkigst maken. ”

Forbes zei zelfs dat vrouwen die op vakantie gaan minder depressief, gespannen en moe zijn en zelfs gelukkiger zijn met hun echtgenoten. Het lijkt erop dat reizen een sleutel is.

Wanneer een vrouw niet de tijd neemt om er even tussenuit te gaan, hebben ze een hoger risico op hartaandoeningen. Deze resultaten zijn vergelijkbaar voor mannen.

Je zult misschien niet in staat zijn om aan al je verplichtingen te ontsnappen, maar als je een goede reis maakt met goede vrienden, kan dit je helpen om gelukkiger te zijn in het algemeen.

Reden te meer om (nog) een vakantie te boeken met je vriendinnen! Deel dit artikel met die vriendinnen met wie je op vakantie wilt/gaat!

Verpleegster deelt video van zwarte longen en nu iedereen wil stoppen met roken

Vrouw belt naar de politie omdat een man zijn hond haar hond ‘berijdt’