in

Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

Reizen is de beste manier om iemands geest te verrijken: als je terugkeert van een vakantie, heb je altijd een schat aan waardevolle herinneringen, waarvan sommige voor altijd bij je blijven. Maar hoe leuk zou het zijn als we een trouwe viervoeter samen met de herinneringen mee konden nemen?

Dat is wat er gebeurde met Lucy Clydesdale, een 20-jarig Engels meisje dat op vakantie ging naar Turkije en met een speciale ontmoeting werd beloond.

Tijdens haar verblijf met haar moeder en een vriendin had Lucy verschillende roedels zwerfhonden door het resort zien ronddwalen. Eén in het bijzonder had echter haar aandacht getrokken: een kleine goudkleurige hond, die door velen “Karamel” werd genoemd. Op een avond, toen ze van het strand naar het hotel liepen, werden Lucy en haar gezelschap gevolgd door verschillende zeer vriendelijke honden, maar het was Karamel die veel meer toonde dan alleen sympathie. Ze volgde Lucy naar het hotel tot de deur van haar kamer.

De volgende ochtend bleek een tijdelijke vriendschap liefde op het eerste gezicht te zijn: Karamel kwam terug naar het strand, ging naast Lucy zitten en week vanaf dat moment nooit meer van haar zijde. Het hotelpersoneel had al snel door wat er gebeurde: de hond wachtte op het meisje buiten het restaurant en wachtte zelfs op haar bij het zwembad terwijl ze aan het zwemmen was.

Lees ook  Baby d*odgebeten door Rottweiler van een familievriend.

De hond was altijd vriendelijk, maar niemand had zulk gedrag ooit bij haar opgemerkt: het duurde niet lang of Lucy kwam op het idee op haar te adopteren.

Omdat ze een zwerfhond was, was Karamel bij veel toeristen geliefd en het was niet de eerste keer dat iemand de wens had uitgesproken om haar te adopteren, maar ze had nooit een soortgelijke gehechtheid getoond. De hond had dat meisje als haar toekomstige familie gekozen en was niet van plan van haar te scheiden.

Nadat ze op advies van het personeel contact had opgenomen met de vereniging Gumbet Stray Animals, had Lucy een ontmoeting met een van de vrijwilligers die haar de te volgen procedures uitlegde om Jessie (dit is de gekozen naam voor het hondje) naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

Lees ook  Hond bijna blind, door sadistische val van dierenbeul

Om van Turkije naar het Verenigd Koninkrijk te worden verplaatst, moet een hond op de juiste manier worden gevaccineerd en moet een quarantaineperiode van enkele maanden verstrijken om de aanwezigheid van pathologieën te voorkomen. Dit alles brengt ook aanzienlijke kosten met zich mee, en dit doet ons nog beter begrijpen hoe diep de band is die is gecreëerd tussen het meisje en haar nieuwe viervoetige vriendin.

Op dit moment is Lucy terug in het Verenig Koninkrijk en brengt Jessie de quarantaineperiode door in een faciliteit van de vereniging. Elke dag updaten de vrijwilligers het meisje met foto’s, ook omdat – ze geeft het toe – afscheid nemen na de vakantie helemaal niet gemakkelijk was.

 

Het enige dat we kunnen doen is wensen dat het nieuwe gezin snel herenigd zal zijn, om samen een mooi leven te beginnen.

‘Vrouw Wiersum stond naast hem toen hij werd geliquideerd’

Norma ziet eruit als een jonge vrouw, maar toch is ze 70! Dit is haar geheim!