in

Een dappere beslissing die niet veel mensen in haar schoenen zouden nemen. Of toch?

Het verhaal van Melissa Gormley en Dave Goods begint met een onschuldige ontmoeting in een restaurant, waar de 31-jarige als serveerster werkte. De twee leren elkaar kennen en worden verliefd. Enkele maanden later zouden de twee een goede en een slechte verrassing ervaren.

De eerste was een ongeplande zwangerschap. Melissa en Dave konden het eerst niet geloven, maar waren erg verheugd om een gezinnetje te stichten. Een meisje zou het worden – zo vernam het koppel tijdens de 14e zwangerschapsweek.

“We waren zo verheugd en waren net van de schok bekomen dat we een kind zouden krijgen”, zegt Dave. De vreugde was echter van korte duur, want na een lichte bloeding liet de 31-jarige een biopsie uitvoeren. Het schokkende nieuws volgde kort daarop: ze had baarmoederhalskanker. De dokters raadden Melissa aan om de zwangerschap af te breken.

Lees ook  Man maakt melding van gestolen auto, ’dief’ blijkt zijn eigen vrouw te zijn

Omdat ze zich al in het tweede semester van haar zwangerschap bevond, putte ze moed: “De zwangerschap afbreken was voor mij uitgesloten”, zegt Melissa. “Dat wist ik meteen. Zelfs toen men me zei dat er dan niets meer voor me gedaan kon worden, wachtte ik. Ik maakte me alleen zorgen over m’n kleine meisje.”

Om Melissa en Olivia, zo zou het kleintje gedoopt worden, moest er meerdere chemobehandelingen uitgevoerd worden. Dan zou het meisje via keizersnede ter wereld gebracht worden en de tumor verwijderd worden.

Tot grote vreugde van alle betrokkenen werd Olivia gezond geboren. Dave schreef daarover op Facebook: “Ze kwam ter wereld en huilde meteen om haar moeder. Papa moest nog enkele minuten wachten om haar te leren kennen.”

Lees ook  Artsen waarschuwen: 7 belangrijke redenen waar je nooit staand moet plassen

Melissa had haar kanker nog niet overwonnen, maar vocht dapper verder. “Deze vrouw had elke dag een bestralingsbehandeling, eenmaal per week een chemobehandeling, en zorgt tegelijk ook nog eens voor de pasgeboren baby. En dat allemaal met een glimlach op het gezicht …

… moed en doorzettingsvermogen bepalen deze vrouw en ik ben elke dag gelukkiger om ze te hebben. Bedankt, Melissa, ik hou van je!”, deelde Dave op Facebook. Rest ons nog dit jonge gezin veel geluk toe te wensen en we hopen dat ze samen door deze moeilijke tijden komen.

DEEL DIT VERHAAL MET IEDEREEN DIE JE KENT!

14-jarige wordt wakker met mysterieuze blauwe plek – 24 uur later moet ze met spoed naar het ziekenhuis

29-jarige verliest 45 kilo – nu deelt ze 3 cruciale tips: