in

Drie dierenmishandelingen in Uden in twee dagen: minimaal zeven eenden dood

Er lijken twee jonge dierenmishandelaars actief in Uden. In twee dagen tijd hebben er drie incidenten plaatsgevonden rond een meer in de stad, met al minstens zeven dode eenden tot gevolg. De politie is een onderzoek gestart.

De eerste mishandeling vond zaterdagavond rond half 9 plaats. Terwijl een moedereend in Uden zat te broeden is ze overgoten met cassis.

Vervolgens is het dier verjaagd uit haar nest en zijn haar tien eieren stuk voor stuk kapotgegooid. Volgens getuigen gaat het om twee jongens tussen de 12 en 14 jaar.

Letsel
Twee eendenkuikens zijn meegenomen door een van de jongens. De andere acht zijn naar Vooropvang de Maashorst in Schaijk gebracht.

Lees ook  Dierenbeulen amputeren 4 poten van puppy en laten hem achter in bos

“Zes van de acht hebben de nacht niet overleefd”, vertelt eigenaar Sharon van Offeren aan EditieNL. “Twee zijn nog in leven.

Met een daarvan gaat het heel goed, de ander is een twijfelgeval. Hij heeft zo zwaar letsel dat-ie z’n eigen kop niet omhoog kan houden.”

Maar het bleef die zaterdagavond niet bij dat incident alleen. “Om half 10 hebben twee meisjes gezien hoe een gans – waarschijnlijk door dezelfde twee jongens – werd mishandeld rondom hetzelfde meer. Beide poten zijn gebroken.”

Doodgegooid met stenen
Gisteren was het opnieuw raak. “Toen is er een moedereend doodgegooid met stenen. Dat gebeurde weer op dezelfde locatie. Vanmorgen heb ik haar eendjes binnengekregen bij de opvang.”

Lees ook  Chihuahua kan niet lopen en duif kan niet vliegen - de twee worden de beste vriendjes

Sharon is duidelijk aangeslagen. “Ik heb een dierenopvang omdat ik dierenleed wil voorkomen. Dan wil je niet dit soort dingen zien.

Ik heb wel meer incidenten meegemaakt, maar hier kan ik echt geen begrip voor opbrengen. Mijn emotie zit momenteel heel hoog. Als dit mijn kinderen waren zou ik me kapot schamen.”

Politieonderzoek
De politie bevestigt aan EditieNL dat zij een onderzoek zijn gestart. Ze vragen ooggetuigen om zich te melden.

Politie grijpt in bij tieners die moedereend en babyeendjes mishandelden

Zwangere vrouw wil schoonmoeder niet in bevallingskamer – echtgenoot kiest kant van moeder