in

Drama voor Kim Kötter: ‘Ineens voelde ik een knobbeltje in mijn borst’

Kim Kötter heeft geen spijt van haar deelname aan Expeditie Robinson, al kreeg ze eenmaal thuis wel allerlei gezondheidsproblemen. Aan Story vertelt Kim over het moment dat ze zich meteen naar de huisarts spoedde.

Nadat Kim Kötter (37) de ontberingen van Expeditie Robinson achter de rug had, wachtte haar thuis een nieuwe beproeving.

Die was helaas wat minder onschuldig van aard dan de spelletjes die de fans van het survivalprogramma wekelijks voorbij zien komen.

‘Ik stond voor het eerst weer thuis onder de douche toen het gebeurde,’ vertelt Kim aan Story. ‘Ik voelde een knobbeltje in mijn borst. Natuurlijk schrok ik me helemaal te pletter.

Ik hoef je niet uit te leggen dat er op zo’n moment werkelijk van alles door je heen gaat.’ Kim ging meteen naar de huisarts.

Lees ook  Mindervalide man is beroofd van zijn portemonnee

‘Ik heb natuurlijk behoorlijk in spanning gezeten, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een ontsteking van lymfeklieren.

Dat kwam omdat mijn weerstand bijna helemaal weg was door Expeditie Robinson. Godzijdank was het dus niets ernstigs.’

Andere gezondheidsklacht
Net van de schrik bekomen, dienden zich opnieuw gezondheidsklachten aan. ‘Ik kreeg een gezwel in mijn gezicht, waardoor ik helemaal geen klussen meer kon doen.

Ook heb ik een soort bobbel bij mijn buik, ik durf geen badpak meer aan, het is net of ik zwanger ben.

Dat doet je lichaam als reactie op het feit dat het langere tijd heel weinig eten heeft gehad; het gaat vet opslaan. Als je van het eiland komt, word je ook opnieuw opgevoed qua eten.

Lees ook  Bruid hoort Rare Muziek en denkt dat de bruiloft verpest is. Totdat ze zich omdraait en ziet wie er aan het spelen is…

Je krijgt eerst smakeloos eten. Kip en rijst waaraan geen zout, peper of wat dan ook is toegevoegd. Ook is er een maatschappelijk werker aanwezig om met je te praten over wat er is gebeurd.’

Aanvankelijk wilde Kim niet deelnemen aan het programma, maar het was haar partner Jaap Reesema die haar overhaalde.

‘De eerste keer dat ze belden, was in juni. Toen gaf ik onze jongste zoon Youp (1) nog borstvoeding. Dus zei ik ‘nee’. Daarna twijfelde ik ook nog.

Maar Jaap zei: Je bent het hele jaar lang ondernemer of moeder. Neem nu eens de tijd om helemaal terug te gaan naar wat en wie je nog meer bent. En dat heb ik gedaan.’

Wauw! Trijntje Oosterhuis (45) heeft lichaam van een 20-jarige

Van oma tot kleindochter: vier verdachten van drugshandel opgepakt