in

Doodgeschoten advocaat Derk Wiersum is 44 jaar geworden en laat 2 jonge kinderen achter.

De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, is vanochtend in koelen bloede op straat doodgeschoten. Hij is 44 jaar geworden en laat twee jonge kinderen achter. Vanuit de advocatenwereld wordt geschokt gereageerd op de liquidatie.

,,Derk Wiersum was een topper. Een zeer aimabele intelligente nette collegiale advocaat. Echt vreselijk om te horen”, twittert strafrechtadvocaat Mark Teurlings. Collega Sidney Smeets vult aan: ,,Derk was een fijne en slimme confrère. Diep geschokt door dit vreselijke nieuws.”

Lees ook  Vader zet zijn mes in een enorme kakkerlak. Maar wanneer hij de binnenkant bekijkt? ONGELOOFLIJK!

Volgens raadsvrouw Mariska Aantjes deed Wiersma ‘gewoon zijn werk als advocaat’. ,,De overheid moet kroongetuige – en diens omgeving – adequate bescherming kunnen bieden en anders afzien van dergelijke praktijken”, stelt ze. Directe collega van Wiersum, Bart Siwer, is ‘totaal geschokt’. ,,Een vriendelijke en kundige advocaat maar bovenal een echtgenoot en vader.”

Lees ook  Duncan: 'Het was zó spannend, ik stond helemaal te shaken'

Wiersum studeerde strafrecht in Groningen. In 2003 werd hij beëdigd als advocaat. Sindsdien werkte hij bij verschillende kantoren, altijd in het strafrecht. In het hele land stond Derk cliënten bij in allerlei soorten strafzaken, vooral zware en georganiseerde criminaliteit.

Vrouw verkoopt maandenlang ijs met eigen urine aan klanten

Zo werd advocaat Derk Wiersum doodgeschoten – Uiterst laf!