in

Dochter van ex-Ajacied Sonck is populairder dan haar vader: ‘Ik ben daar van geschrokken’

Voormalig Ajacied en huidig voetbalanalist Wesley Sonck (41) was onlangs met zijn gezin te zien in het Belgische VTM-programma Groeten uit, waarin bekende Belgen teruggaan naar het jaar waarin ze 12 jaar oud waren.

In de uitzending komt onder andere dochter Amy (20) aan bod, die intussen op sociale media populairder is dan haar eigen vader. Dat heeft ook een keerzijde. ,,Mensen kijken niet meer naar je karakter.’’

Dat Amy Sonck in een mum van tijd een zogenoemde Instagram-influencer is geworden, voelde in het begin onwerkelijk. ,

,Ik ben daar van geschrokken’’, vertelt de jonge twintiger in gesprek met weekblad Humo. ,,Het begon met een foto in bikini. Al mijn vriendinnen hadden foto’s van zichzelf op het strand gepost.

Ik dacht: waarom ik niet? En toen is het ontploft: die foto werd overal verspreid. In twee maanden tijd ging ik van 600 naar 15.000 volgers.’’

Dat aantal is intussen verdubbeld, de teller staat momenteel op zo’n 46.000 volgers. ,,Ik heb er een paar samenwerkingen met kledingmerken aan overgehouden waarmee ik een centje bijverdien’’, zegt Amy.

,,Het nadeel is dat ik de stempel van dikke nek (Vlaams voor ‘zelfingenomen’, red.) heb gekregen. Mensen kijken niet meer naar je karakter, dat is lastig.

  Arrestatieteam grijpt messenzwaaier op school in Neede

Ze gaan er niet meer vanuit dat er op dat lichaam ook een hoofd staat. Ik volg een opleiding om m’n moeder te kunnen helpen in haar schoonheidssalon en zet ondertussen mijn bachelor bedrijfsmanagement verder.’’

Leven in Amsterdam
Amy’s moeder is Wesleys ex-vrouw Evy. ,,Papa was 19 toen hij met mama ging samenwonen’’, vertelt Amy.

,,Zijn moeder heeft hem toen voor de keuze geplaatst: of je kiest voor een leven met haar, of je blijft bij ons.

Papa heeft toen voor mijn mama en zijn voetbalcarrière gekozen. Twee jaar later is mama – ze was pas 21 – bevallen van mij.’’

Tijdens Soncks voetbalcarrière verhuisde het gezin zeker tien keer. ,,Nieuwe plaatsen ontdekken, mensen ontmoeten: ik heb dat altijd leuk gevonden’’, zegt Amy

”Papa heeft me nog uitgela­chen om mijn Amsterdam­se accent”
– Amy Sonck

. ,,Het leukst vond ik Amsterdam. Ik heb zelfs een tijdlang met een Amsterdams accent gesproken. Opgepikt in de kleuterschool. Papa heeft me daar nog mee uitgelachen.’’

  André en Roxeanne sluiten vrede!

,,Hij was best streng’’, zegt Amy nog over haar vader. ,,Toen ik 16 was, mocht ik voor het eerst uitgaan.

Tot twee uur: ‘Als je dan niet buiten op mij staat te wachten, kom ik naar binnen. In mijn pyjama!’ had hij gezegd.

‘En effectief: toen het één minuut na twee was, was papa uitgestapt en stond hij op het punt naar binnen te komen. ‘Oh my god’, dacht ik. Ik schaamde me rot.’’

Huwelijk voorbij
Nadat Wesley stopte met voetballen, liep zijn huwelijk op de klippen. ,,Ik was toen meer thuis, en dan vallen de verschillen tussen partners plots harder op’’, zei hij daarover.

,,En ik geef toe, ik deed te weinig in het huishouden. Tot dan was het altijd geweest van: sport, sport, sport.’’

Sinds enkele jaren heeft Sonck een nieuwe vriendin, Virginie. Zij is moeder van twee zoontjes. ,,We wonen al een hele tijd samen en ik begin het normaal te vinden’’, zegt Wesleys dochter Amy. ,,Ik ben de oudste en begrijp het allemaal wel. Ik gun papa alle geluk van de wereld.’’

Politiechef geïrriteerd omdat dader bombrieven nog spoorloos is: ‘We zetten alles op alles’

Iedereen huilt om video van bejaard stel: ‘Breng onze portemonnee terug’