in

Docent adopteert leerling met syndroom van Down na overlijden moeder

Een docent uit het Amerikaanse Massachusetts heeft één van haar oud-leerlingen geadopteerd. Het gaat om de 14-jarige Jake Manning met het syndroom van Down die vorige week zijn moeder verloor aan borstkanker. “Ik ben heel, heel dankbaar dat zijn moeder ons hem heeft toevertrouwd.”

Vier jaar geleden leerde docent Kerry Bremer de jongen kennen. Zij gaf hem, vanwege zijn verstandelijke beperking, speciaal onderwijs. Ze voelde zich vanaf de eerste dag aangetrokken tot de ‘slimme, knappe en grappige’ Jake, vertelt ze tegen het Amerikaanse CNN. “Je kunt niet anders dan van hem houden.”

Uitgezaaide borstkanker
Ze kwam er daarna ook achter dat de alleenstaande moeder van Jake ernstig ziek was. Ze had borstkanker dat uitgezaaid was naar haar hersenen.

Nederlandse jongen (14) dood in Spaans ravijn

Nadat juf Kerry thuis met haar man en drie kinderen had overlegd, belde ze de moeder van Jake op. “Ik zei: misschien zal ik hier een grens mee overschrijden, maar ik wil je alleen laten weten dat als je een back-upplan nodig hebt voor Jake, mijn familie en ik bereid zijn om hem te adopteren.”

De moeder van Jake was enorm opgelucht, hoorde Kerry. “Ze zei tegen me: ik zal vannacht beter slapen dan ooit.”

In de tijd die volgde, spendeerde juf Kerry veel tijd met Jake om hem nog beter te leren kennen. “Hij is sindsdien een deel van onze familie geworden.”

Sadie’s ouders weten wie haar echt doodde: het wordt onthuld in schokkende doodsbrief

In haar slaap overleden
Vorige week zette de moeder van Jake haar zoon af bij de bushalte en voordat hij thuiskwam van school was ze overleden in haar slaap. Een schok voor Jake en voor juf Kerry.

Ze vertelt aan CNN: “Ik ben vreselijk verdrietig dat Jake zijn moeder voor de rest van zijn leven moet missen. Maar ik ben heel, heel dankbaar dat ze ons vertrouwde en dat Jake nu bij ons is.”

‘Wie weet hoeveel halfzusjes en -broers van mij nog rondlopen’

Wauw, zo ziet het lichaam van de afgetrainde Desiree van Lunteren eruit: