in

Dit zijn de meest populaire babynamen van 2020 (tot nu toe)

Bevallen was nog nooit zo spannend. Kersverse grootouders, tantes en nonkels mogen niet op kraambezoek en veel mama’s in spe willen liever thuis bevallen uit angst om besmet te raken in het ziekenhuis.

Maar beïnvloedt de coronacrisis ook de naam die we kiezen voor onze ukkepuk en worden er plots opnieuw Marcskes, Steventjes en Erika’s geboren in Vlaanderen? Wij zochten het graag voor je uit.

Helaas pindakaas, onze coronahelden zoals Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Erika Vlieghe hebben tot nu toe geen invloed gehad op de naamkeuze van de pasgeboren baby’s in Vlaanderen. Zo werd er sinds de lockdown geen enkele Marc, Steven of Erika geboren.

Lees ook  Man verkr*cht 8-jarig meisje – 6 jaar later neemt ze wraak en laat rechter haar vrijuit gaan

Maar voor welke namen kiezen nieuwbakken ouders dan wel voor hun kleintje? Qua jongensnamen is Noah de populairste voornaam tot nu toe in 2020 met 100 geboortes.

Die wordt op de voet gevolgd door de meest geliefde naam van vorig jaar, Arthur, waarvan er al 97 geboren werden. Jules en Louis volgen met elk 88 geboortes en Lucas sluit de top 5 en werd 80 keer gekozen.

Lees ook  André Hazes heeft GROOTS nieuws voor 2019.

Ook bij de meisjes werd vooral voor klassiekers gekozen, in tegenstelling tot BV-mama’s Natalia en Nathalie Meskens die hun dochtertjes respectievelijk de naam Bobbi-Loua en Lima gaven.

Zo spant net zoals vorig jaar Olivia de kroon met 92 geboortes. Daarna volgen Marie (88), Mila (84), Emma (82) en Louise (74).

Hieronder vind je de volledige top 10 van jongens- en meisjesnamen tot nu toe.

Top 10 populairste jongensnamen

Top 10 populairste meisjesnamen

Nieuwe vriendin van Ronnie Flex laat niets aan de verbeelding over!

‘Arrogant’ rijk koppel weet kijkers toch te raken in Steenrijk, Straatarm