in

Dit weekend krabben, woensdag plensbuien en harde wind

Voor wie nog niet buiten geweest is vandaag: het was een ochtend van autoruiten krabben, slotspray, sjaal en wanten.

De vorst is terug, maar zoals het er nu uitziet zal dat niet langer dan een paar dagen gaan duren. Halverwege volgende week krijgen we namelijk te maken met een heel ander weerbeeld.

Vandaag is het zoals gezegd dus behoorlijk koud. Vannacht vroor het in het hele land, op twee plekken na: in Lauwersoog en Vlissingen bleef het nipt boven nul.

Maar er waren ook plekken waar het meer dan 5 graden vroor. Het koudst was het afgelopen nacht op de Veluwe: in Deelen werd het -6,8 graden.

Mistbanken
In de loop van de ochtend verdwijnt de kou uit de lucht, al zal dat in het zonnige midden en zuiden van het land sneller gaan dan in het noorden, waar wolkenvelden blijven hangen. Het wordt zo’n 6 à 7 graden. In het noorden kan her en der een buitje vallen.

Lees ook  Marco Borsato brengt single uit over z’n vrouw die hem verlaat: ‘Maar nu ga je weg en ineens is het echt’

Vanavond koelt het snel af, en komende nacht vriest het opnieuw vrijwel overal in het land. De lucht is wat vochtiger dan afgelopen nacht, wat kan leiden tot mistbanken, vooral in het oosten en zuidoosten. Pas dus op als je de weg op moet.

Vorst verdwijnt
Morgen wordt een vrij bewolkte dag met een temperatuur van zo’n 6 à 7 graden. Alleen in het zuidoosten schijnt de zon nog regelmatig.

Maandag en dinsdag tonen grotendeels hetzelfde weerbeeld: wolkenvelden, zo nu en dan een buitje, en temperaturen die niet boven de 7 graden uitkomen.

Lees ook  Bewoner verzorgingstehuis in Horst levend verbrand

Ook in het zuidoosten laat de zon zich nauwelijks meer zien. De vorst verdwijnt, maar zal woensdag plaatsmaken voor regen.

Harde wind en regen
En niet zo’n beetje regen, het gaat halverwege de week behoorlijk plenzen. En dan lijkt het opeens wel herfst, want het gaat ook nog eens hard waaien, met aan de kust en op de Wadden kans op windkracht 8. De temperatuur gaat iets omhoog, naar 9 à 10 graden.

Ook donderdag en vrijdag zijn er buien, waarin het stevig blijft doorregenen. Wel is er zo nu en dan plek voor de zon. En ook volgend weekend bestaat de kans op een nat pak.

Er bestaan nu speciale frietbakjes voor in de auto (en deze wil iedere drive-thru fan hebben)

Deze Belg eet elke dag friet, al 32 jaar lang – Zo ziet hij er nu uit!