in ,

Dit tropische stadsstrand in hartje Amsterdam wordt je favoriete hotspot deze zomer

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag is er nog veel onduidelijk. Kunnen we dit jaar op vakantie naar het buitenland, en zo ja, waar zou je dan naartoe kunnen?

Gelukkig is daar een oplossing voor. In het hart van Amsterdam is deze lente en zomer namelijk een stadsstrand geopend in Caribisch thema. Zo hoef jij niet in het vliegtuig te stappen om op reis te gaan.

Stadsstrand in hartje Amsterdam
Wil je eens iets anders dan een rooftop bar in Amsterdam? Midden in het centrum van onze hoofdstad, aan de Oudezijds Voorburgwal 197, vind je dit heerlijke stadsstrand.

De historische binnenplaats van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam is omgetoverd tot ‘The Grand Beach’: een heus zandstrand inclusief buitenbar, Big Green Egg-barbecues en verschillende zitjes en cabanas.

Lees ook  Verkeersongeluk blijkt opzettelijke aanrijding: vrouw ontvoerd

Het heeft een oppervlakte van 380 vierkante meter, dus er is meer dan genoeg ruimte om op afstand te genieten van de zon.

Door het exotische decor en de vrolijke kleuren om je heen, waan je jezelf meteen in een vakantiesfeer.

Wat staat er op de kaart?
Niet alleen de sfeer is Caribisch, ook de kaart neemt je mee naar een tropisch eiland. Je kunt tot 12 september onder andere genieten van heerlijke cocktails, die gemaakt worden in de buitenbar, en gerechten uit de Caribische keuken.

Denk hierbij aan verse visgerechten, frisse salades en (mango)chutneys. De volledige menukaart kun je hier bekijken.

Heb je liever geen zand tussen je tenen tijdens het drinken van je drankje? Ga dan eens naar een van deze leuke terrassen in Amsterdam!

Lees ook  Diego (15) dacht dat hij steekpartij niet zou overleven: ‘Ik trok zelf het mes uit mijn buik’

Voorwaarden voor het terras
Je kunt nu (eindelijk) weer genieten van jouw favoriete wijntje, speciaalbiertje of fris op het terras. Er zijn wel een paar voorwaarden.

Zo zijn de terrassen nu open van 12:00 tot 18:00 uur (vanaf 19 mei van 06:00 tot 20:00 uur), mogen er maximaal twee personen uit een ander huishouden aan een tafel zitten (op anderhalve meter), moet je van tevoren een plekje reserveren (kan ook aan de deur) en is er van tevoren een checkgesprek voor je naar binnen kunt. Kijk voor alle voorwaarden op de site van de Rijksoverheid.

Lisanne: ‘Ik begrijp nu waarom hij het liefst alleen nog maar doggystyle wil’

Rijexamen van Rijssenaar (18) eindigt in nachtmerrie: botsing in Almelo, examinator gewond naar ziekenhuis