in

Dit ‘leuk’ vakantiekiekje verbergt vreselijke dierenmishandeling, maar niemand ziet het.

Wie al eens op vakantie is geweest in Marokko heeft ze in de buurt van Marrakesh misschien al wel eens gezien: geitjes in de bomen. Maar nietsvermoedende toeristen beseffen niet dat ze gewoon voor de gek worden gehouden.

De iconische foto’s zijn overal op de social media te vinden, maar de mannen die geld vragen om deze kiekjes te maken, blijken niet zuiver op de graat.

Als er een bus met toeristen nadert, schieten de bewoners in actie om de geiten te verzamelen. Het ‘bedrog’ werd ontdekt door de Britse milieu- en natuurfotograaf Aaron Gekoski die in de streek onderweg was.

De geiten werden vervolgens met een ladder in de boom gedwongen en op de takken gezet. Wanneer ze uit de boom dreigden te vallen, werden ze snel gewisseld voor andere dieren.

Sommige dieren blijven tot na zonsondergang op de takken staan en worden er ’s nachts afgehaald om in een hok te slapen.

De plaatselijke boeren zouden op het idee gekomen zijn toen ze zagen dat een in een boom verdwaalde geit massaal gefotografeerd werd.

Gekoski getuigde aan de Daily Telegraph: “In sommige bomen werden goed verborgen platformpjes gemaakt zodat de geiten beter kunnen blijven staan.”

De fotograaf omschrijft het als ‘dierenmishandeling’. Volgens hem moeten de graatmagere geiten vaak uren angstig in de boom balanceren.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bizarre trend: Mensen scheren hun katten als dinosaurussen.

Kies welke deur je zou openen en zie wat het zegt over je persoonlijkheid!