in

Dit is dé reden dat je vaak opstaat met een slechte adem! En DIT doe je eraan…

Het maakt niet uit hoe goed je, je tanden de avond ervoor hebt gepoetst, in de ochtend ruikt je adem nou niet echt naar roosjes. Wij leggen je uit waarom je last hebt van een slechte adem en wat je eraan kunt doen.

Deze onsmakelijke geur komt vooral door de verminderde speekselproductie tijdens je slaap. Normaal zorgt speeksel ervoor dat de bacteriën die de ‘stank’ veroorzaken opgeruimd worden. Maar omdat je ’s nachts hier maar weinig van aanmaakt, kunnen deze zich makkelijk vermenigvuldigen. Je merkt vast ook vaak dat je mond heel droog is, en laat dit nou net bijdragen aan een extra slechte adem.

Lees ook  Selma Omari-track in de maak? Vriendin van Boef laat haar zangkunsten horen

Daarnaast zorgt snurken, ademen door je mond en sommige medicijnen ook voor nog meer uitdroging en helaas dus voor een nog viezere geur. Als het steeds meer gaat ruiken moet je toch wel een beetje oppassen. Het kan dan namelijk zijn je een tand ontsteking hebt of een infectie zoals een abces of maagzuur.

Een meevaller is dat iedereen last heeft van ochtendadem. Maar wil je toch liever een frisse adem? Dan hebben wij een oplossing. Poets je tanden voor het slapengaan twee tot drie minuten en flos daarna voorzichtig. Zo weet je zeker dat de meeste overgebleven voedselrestjes echt verdwenen zijn. Deze stukjes zijn namelijk een bron voor bacteriën. Daarnaast helpt het om een tongschraper te gebruiken, want meer dan de helft van de bacteriën die zorgen voor een slechte adem groeien op je tong.

Lees ook  Glennis Grace woedend op Marga Bult om Zwarte Piet-bericht

Heb jij nog andere tips? Laat het ons dan weten.

Temptation VIPS-verleider Max verklapt: ‘Er gaat er iets gigantisch gebeuren’.

Deze video van een zwemmende spin is hier om je zomer te ruïneren