in

Dit echtpaar redt zieke en gehandicapte honden en renoveert hun huis om ze te behandelen

We vergeten maar al te vaak dat er veel mensen zijn met een groot hart. Dit stel is bijvoorbeeld een grote inspiratiebron.

Hun doel in het leven, het helpen van zieke en gehandicapte dieren, is schitterend en de inspanningen die ze hiervoor doen zijn indrukwekkend.

Chris en Mariesa Hughes zijn een stel dat in New York woont. Honden zijn een van hun gemeenschappelijke passies en hun huis is omgetoverd tot een liefdevol thuis voor gehandicapte, zieke en/of oudere honden. Ze legden uit op hun website:

“Seniorenhonden verdienen het beste voor de rest van hun leven. Het Mr. Mo-project voorkomt dat oudere honden uit het hele land in opvangcentra leven of, erger nog, worden ingeslapen. Wij geloven dat oudere honden ook een thuis verdienen!”

Het project begon na de dood van hun geliefde viervoeter, Moses. De hond was een gewaardeerd gezinslid en zijn verlies was hartverscheurend:

Lees ook  Kale pitbull gevonden op straat: wanneer de hulpverlener zijn huid nader bekijkt, huilt ze

“Moses was geen doorsnee hond. Ik heb nog nooit een andere hond ontmoet zoals hij. Hij had een geweldige geestdrift.”

Toen Moses ziek begon te worden, moest het echtpaar uitzoeken hoe ze hun behandelingen konden financieren.

Ze aarzelden niet om hun goederen te verkopen. Sindsdien realiseren ze zich dat het belangrijkste in het leven niet is om de laatste trendy telefoon te hebben, maar om andere wezens te helpen, zoals dieren in nood. Chris legde uit:

“Nadat Mozes stierf, zei ik tegen mijn vrouw dat we oudere honden moesten redden en al hun medische rekeningen moesten betalen.

Het project was logisch voor mij, vanwege wat we moesten doen om Moses te redden. Stel je voor dat veel mensen dezelfde situatie doormaken en gewoon geen geld hebben om voor behandelingen te betalen.”

Lees ook  We konden haar blijdschap en opluchting echt voelen! Dit is ware liefde!

Sinds ze hun huis openstelden voor honden, hebben de Hughes vooral honden met speciale behoeften opgevangen.

Ze hebben ook gehandicapte honden die ze opnieuw opvoeden. Ze zorgen voor alle dieren en zoeken daarna liefdevolle en verantwoordelijke gezinnen voor hen.

Om hun huis geschikt te maken voor honden, vooral die met een handicap, hebben ze nogal wat werk verzet.

In totaal gaven ze 46.420 euro uit om hun huis aan te passen. Hiervoor hebben ze een non-profitorganisatie opgericht en werven ze fondsen. Ze werken ook samen met merken en bedrijven.

Dankzij dit echtpaar werden tientallen asielhonden opgevangen, verzorgd en heropgevoed. Daarom konden de viervoeters ze geadopteerd worden en een gouden mandje vinden. Het zijn dit soort voorbeelden die ons hoop en een glimlach geven!

‘Zorgelijke weekcijfers, maar ook lichtpuntjes en nog even geduld’

Pitbull gedumpt omdat gezin een baby verwacht