in ,

Dit bedrijf gaf personeel ijsvrij onder één voorwaarde: iedereen moet een sneeuwpop maken

Hij liet zijn personeel wel vaker ‘aparte dingen’ doen, maar toen André Wiersma maandag belde met de mededeling dat iedereen ‘ijsvrij’ had, kreeg hij de lachers op zijn hand.

De eigenaar van Prefab Twente uit Westerhaar verbond er namelijk een harde voorwaarde aan: iedereen moest een sneeuwpop maken. De werknemers gingen meteen aan de slag.

Hij moet er zelf nog steeds hard om lachen. André Wiersma toont vol trots de foto’s die hij van zijn personeelsleden ontving: grote kerels met aandoenlijke sneeuwpoppen.

Het is precies wat hij voor ogen had, toen hij zijn medewerkers maandag vrij gunde. „Ze moesten allemaal lachen. ‘Dit is een typische actie van jou’, zeiden ze gelijk.”

”Ik hou wel van aparte dingen, dat weten ze van me”
– André Wiersma, Prefab Twente

Grote kerels aan het spelen in de sneeuw
Wiersma kwam op het idee toen de meeste scholen hun deuren gesloten hielden. ‘Waarom wij dan niet?’, dacht de ondernemer.

Lees ook  Levensgevaarlijk: ruziënde automobilisten tegen het verkeer in op snelweg

Maar daar verbond hij wel een harde voorwaarde aan: iedereen moest een sneeuwpop maken, en het bewijs per foto aanleveren.

Er werd massaal gehoor aan gegeven. „Grote kerels stonden een sneeuwpop te maken. Je zag mensen gewoon kijken: Wat doet hij nou?”

22 foto’s kreeg Wiersma binnen. „Van jong tot oud, zelf mensen van in de 60 hebben er een gemaakt.” Het maakt Wiersma trots. „We hebben gewoon een mooie ploeg.”

Op zich had een groot deel van zijn personeel best kunnen werken, weet Wiersma. Voor de montageploeg, die de weg op moet, ligt het misschien wat lastiger.

Maar de mensen die in de productiehal prefab onderdelen maken, hadden best aan de slag gekund. „Maar je wilt niet tegen de een zeggen: ‘Blijf maar thuis’.

Lees ook  Coronaspuger uit Hengelo kan direct door naar een instelling

En tegen de ander: ‘Je moet werken’. Daarbij: dit moet ook gewoon een keer kunnen, vind ik. Zodoende kreeg iedereen ijsvrij, net als de scholen.”

Kerstdorp in productiehal
Dat er een voorwaarde aan verbonden was, zijn de werknemers van Prefab Twente inmiddels wel gewend. „Ik hou wel van aparte dingen, dat weten ze van me.

We doen wel vaker gekke dingen. Eerder met de kerstborrel ook altijd. Dan ruimden we de hal op, zetten we er 30 kerstbomen in en bouwden we skihutjes. Dan maakten we er een heel kerstdorp van. Lachen toch?”

Dinsdag werd het werk gewoon weer hervat. En dat lukte, zonder moeilijkheden. „In Groningen, waar we ook aan het werk zijn, ligt niet zoveel sneeuw.”

Winterfans opgelet! Zó lang kun jij in Nederland sowieso nog genieten van de sneeuwpret

Tientallen verwaarloosde honden weggehaald bij fokker in Limburg