in

Diederik Gommers deelt selfie vanaf lege ic: ‘Ongelooflijk’

OMT-lid Diederik Gommers heeft zondag een selfie geplaatst vanaf een lege intensive care. “Yes: ik loop vandaag op een verlaten Covid-afdeling”, schrijft de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) bij zijn bericht op Instagram.

Zaterdag daalde het aantal coronapatiënten op ic-afdelingen voor het eerst in vijf maanden tijd onder de 500.

Op dit moment hebben nog 486 mensen met corona intensieve zorg nodig. Ongelooflijk, aldus Gommers, die als intensivist werkt in het Erasmus MC. “Hier hebben we zo naar verlangd!”, jubelt hij in de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Diederik Gommers (@diederikgommers)

‘Hard toe aan vakantie’
“Deze extra afdeling hebben we van de week kunnen sluiten omdat de daling is ingezet”, legt de arts uit over de situatie in het Rotterdamse ziekenhuis.

Lees ook  Moeder woest op scooterrijder die zoon aanrijdt, wordt zelf omvergereden door motoragent

Volgens hem is de verwachting dat het aantal door coronapatiënten bezette ic-bedden over een maand is gedaald naar onder de 250, op 1 augustus zou dit aantal zelfs mogelijk tot onder de vijftig kunnen zijn gezakt.

Die snelle afname is hard nodig, benadrukt de NVIC-voorzitter. “Wij, de ziekenhuismedewerkers, zijn zo toe aan vakantie, maar jullie waarschijnlijk ook”, schrijft Gommers in zijn bericht.

“Ik krijg al zin als ik vandaag al die mensen zie genieten op terrassen en in de parken met het mooie weer”, blikt hij alvast vooruit.

Lees ook  Dionne Stax gaat met deze vrouw samenwonen - Speelt er meer?

Hij roept iedereen – en in het bijzonder jongeren – op om zich te laten inenten tegen corona. “We zijn op weg naar ons ‘oude’ leven en willen ook echt van dit virus af! Niemand is verplicht, maar ik hoop dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. We zijn er bijna!”, benadrukt Gommers tot slot.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zei eerder op zondag dat het “moet kunnen” dat alle volwassen Nederlanders die dat willen voor 1 september volledig gevaccineerd zijn.

Het is de bedoeling dat vrijwel alle volwassenen die geprikt willen worden half juli hun eerste inenting hebben gekregen. Dat is door leveringsproblemen twee weken later dan gepland.

Automobilist rijdt door na dodelijke aanrijding met hardloper in Zaltbommel

Lichaam vermiste Monika (45) gevonden in de Dommel bij Valkenswaard