in ,

Deze signalen kunnen je helpen om je baby beter te begrijpen…

Wanneer een baby nog heel jongen is, zijn ouders snel geneigd om angsten te hebben over het welzijn en de gezondheid van hun kind.

Vaak proberen ze te raden wat hun baby wil en wat het is dat hen ongemak kan bezorgen. Maar hoe kan je baby’s gebruiken zonder woorden te gebruiken?

Volgens deskundigen bestaan er een aantal methodes die baby’s kunnen helpen om te communiceren met volwassenen.

Als ouder probeer je alle signalen van je baby te begrijpen en op een bepaalde manier te interpreteren.

Volgens de deskundigen bestaan er 3 methodes die je kunnen helpen om je baby beter te begrijpen. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Huilen
Huilen is de belangrijkste manier waarop een baby zijn behoeften uitdrukt. Leer hieronder welke huil wat zou kunnen betekenen.

Roepende kreten:
Een roepende kreet kan betekenen dat een baby zich al heel lang alleen voelt en graag opgetild wilt worden.

Vaak huilen ze voortdurend gedurende 5-6 seconden en pauzeren ze daartussen voor circa 20 seconden.

Als hier niet op wordt gereageerd door de ouders, wordt deze cyclus herhaald totdat het huilen wordt onderbroken door de ouders.

Kreten vanwege honger
Wanneer een baby honger heeft kan dit beginnen met een roep, maar als de baby al even niet is opgepakt en gevoed, kan de roep doorgaan en hysterisch worden. Ook kan de baby heen en weer draaien met zijn hoofd en met zijn mond smakkende geluiden maken.

Kreten vanwege pijn
Meestal is dit een eentonig, luid en constant gehuil. Het gehuil kan gepaard gaan met hysterische uitbarstingen waarmee de baby aangeeft dat de pijn toeneemt.

Let overigens goed op wanneer een baby lang eentonig huilt. Dit zou kunnen betekenen dat ze niet genoeg kracht heeft om harde geluiden te maken en echt ziek wordt.

Lees ook  Turkse vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw om hun leven te redden

Kreten vanwege fysiologische processen
plassen, ontlasting of zelfs gas kan aanvankelijk ongemak veroorzaken bij een baby. Dit soort huilen lijkt op klagen en piepen.

Kreten vanwege slaperigheid
Als baby’s willen slapen, maar het om de een of ander reden niet lukt om in slaap te vallen, klinkt hun kreet als een beledigd en zacht gejank, gevolgd door geeuwen. Daarnaast kunnen baby’s ook in hun ogen en oren wrijven.

Kreten vanwege ongemak
Dit soort kreten kunnen overkomen als geïrriteerd en intimiderend en kan gepaard gaan met gefriemel.

Het zou kunnen betekenen dat ze zich te koud of te warm in hun kleding voelen of dat hun luier even gecontroleerd moet worden.

Verder kunnen hele jonge baby’s huilen als ze hun omgeving willen veranderen of wanneer gefrustreerd of verveeld zijn.

Geluiden die baby’s kunnen maken
De Australische kinderarts Priscilla Dunstan bestudeert en onderzoekt geluiden uit de vroege kindertijd (tot 3-4 maanden oud) gedurende meer dan 20 jaar.

Duizenden baby’s van verschillende nationaliteiten hebben deelgenomen aan haar experimenten. Priscilla vindt dat primaire reflexgeluiden internationaal zijn.

Nadat ze 4 maanden oud zijn geworden, beginnen baby’s geluiden te maken op zoek naar communicatie die meer betrekking heeft op fysieke behoeften.

Priscilla opende haar eigen school om nieuwe ouders les te geven om hun baby’s te begrijpen. Er wordt gedacht dat het vermogen om deze geluiden op tijd te herkennen een aanstaande huilepisode kan voorkomen.

Neh’ – ‘Ik heb honger!’ Dit geluid wordt geproduceerd wanneer de baby met zijn tong tegen de bovenkant van hun mond drukt en wordt getriggerd door de zuigreflex.

‘Eh’ – ‘Ik ga boeren!’ Dit geluid wordt gevormd wanneer overtollige lucht de slokdarm van de baby begint te verlaten en de baby probeert de reflexbeweging uit hun mond te laten ontsnappen.

Lees ook  ‘Mannen met buikje steeds aantrekkelijker’

‘Owh’ – ‘Ik ben slaperig of moe!’ De baby produceert dit ‘geluid van vermoeidheid’ door zijn lippen te vouwen voordat hij gaat gapen

‘Heh’ – ‘Ik voel me ongemakkelijk!’ Onaangename tactiele sensaties zorgen ervoor dat de baby beweegt en rukken hun handen en voeten. Al deze bewegingen dragen bij aan het produceren van het

‘Heh’-geluid, vooral wanneer de mond van de baby enigszins geopend is.

‘Eairh’ – ‘Ik heb gassen en pijn in mijn buik!’ De geluiden die ze maken, worden vervormd en veranderen in klagen wanneer een baby hun buik laat spannen en uitademt terwijl ze probeert de pijn kwijt te raken.

Buigen met hun rug
Baby’s die jonger zijn dan twee maanden maken vaak deze beweging als ze reactie op pijn en koliek.

Wanneer baby’s na het voeden de rug ombuigt, betekent dit dat ze voldoende hebben gegeten. gebeurt dit tijdens het eten dan kan dit een reflex zijn. Na twee maanden duidt deze beweging vaak op vermoeidheid en een slecht humeur.

Roteren met hun hoofd
Hiermee probeert een baby te ontspannen en kalmeren. Vaak gebeurt dit voordat ze in slaap vallen of als ze in de buurt zijn van onbekende mensen.

Naar de oren grijpen
Wanneer baby’s naar hun oren grijpen betekent dit over het algemeen dat baby’s hun lichaam onderzoeken. Wanneer deze beweging gepaard gaat met huilen en dit blijft zich herhalen, dan moet u een arts raadplegen.

Gebalde vuisten
Wanneer baby’s hun handen samenknijpen is dit meestal een teken van honger. Merk je dit op tijd op, dan kan je het huilen voor zijn door ze te voeden.

Optillen van de benen
Wanneer baby’s hun benen in de lucht gooien, kan dit een teken van koliek en buikpijn zijn. Door deze reflexmatige beweging proberen baby’s te pijn te verzachten.

Lichaam gevonden in bos bij Denekamp

Hoe kon Anja nooit gemerkt hebben dat haar dochter mis bruikt werd? ‘Ik hing kotsend boven de wc toen ik erachter kwam’