in ,

Deze Red Velvet Cheesecake met Oreo bodem laat je stoutste dromen uitkomen!

Red Velvet, Cheesecake en Oreo: Een combinatie om van te watertanden. De smaken van het zijdezachte red-velvet beslag, een bodem van heerlijke Oreo’s en een bovenkant afgetopt met saakvolle cream cheese frosting maakt deze heerlijkheid een absolute topper die je gewoon moet proberen.

Eerlijk is eerlijk, de cheesecake kost wat tijd en moeite om te maken, maar daarna word je rijkelijk beloond! Bekijk hieronder hoe je ‘m maakt.

Ingrediënten:
• 250 gr geplette Oreo’s (circa 30 stuks)
• 5 el ongezouten roomboter
• 900 gr roomkaas
• 250 gr suiker
• 40 gr cacaopoeder
• 225 gr zure room
• 1 el witte wijnazijn
• 1 el vanille extract
• rode kleurstof
• 4 eieren

Frosting:
• 110 gr roomkaas
• 50 gr roomboter
• 250 gr poedersuiker
• 1 tl vanille-extract

Lees ook  20-jarig meisje krabt eigen ogen uit door drugs en is nu blind

Bereiding bodem:
Laat de roomboter smelten en giet deze bij de geplette Oreo’s en meng tot een stevig massa.
Verdeel het mengsel gelijkmatig in een springvorm met een diameter van circa 22 cm en druk stevig aan. Bak de bodem voorverwarmd op 180 graden 10 minuten.

Bereiding cheesecake:
Klop de roomkaas in een mengkom met een handmixer voor circa 1 minuut glad en romig.
Voeg de suiker en cacaopoeder toe en mix nogmaals op hoge snelheid door het beslag.

Voeg de zure room, azijn, vanille extract en rode kleurstof toe. Mix nogmaals en voeg als de kleur niet rood genoeg is beetje bij beetje extra kleurstof toe. Houd er rekening mee dat de rode kleur tijdens het bakproces wat vervaagd.

Lees ook  Moeder drinkt 6 flessen cola op een dag: 'Mijn verslaving maakt me kapot'

Klop de eieren even los in een ander kom en meng vervolgens door het beslag met een spatel.
Giet de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de cake voor circa 1 uur op 150 graden, zet de oven uit en laat de cheesecake minimaal een uur in de oven staan. en laat vervolgens een nachtje in de koelkast opstijven.

Bereiding Frosting:
Voeg de ingrediënten vooor de frosting toe aan een mengkom en mix tot een egale gladde massa.
Haal de cheesecake uit de form en verdeel de frosting gelijkmatig erover.

Zet de cheesecake even terug in de koelkast zodat de frosting wat steviger wordt en je heerlijke cheesecake is klaar!

Recent onderzoek wijst uit: Baby’s die meer geknuffeld worden zijn later slimmer!

Vrouw betrapt vriend op vreemdgaan nadat zijn fitbit zei dat hij 500 calorieën verbrandde om 2 uur ‘s nachts