in

Deze red velvet brownies zijn zó lekker en ontzettend makkelijk te maken

Een video van de beroemde Instagram bakker Eloise Head die de kijkers een eenvoudige manier toont om rode fluwelen brownies te maken is viraal gegaan met honderden die het haar beste recept ooit noemen.

De 26-jarige, die de oprichtster is van FitWaffle Kitchen, een Instagram-pagina gewijd aan decadente desserts die slechts een paar minuten duren om te bereiden, heeft 55.400 likes vergaard op haar nieuwste clip sinds het werd gedeeld op vrijdag.

De amateurkok uit Londen maakt er een partij brownies van met basisingrediënten uit de supermarkt, zoals boter, suiker, eieren, meel, vanille-extract en witte chocoladesnippers, samen met de kleur van het eten om de lekkernijen een opvallende robijnrode tint te geven.

Mevrouw Head zei dat terwijl ze een ‘grote fan’ is van het roomkaasglazuur, het volledig optioneel is – de brownies smaken nog steeds heerlijk zonder.

Om de brownies te maken, klop je de gesmolten boter met kristalsuiker en voeg je vervolgens het ei, het eigeel, het vanille-extract en de rode kleurstof toe.

Voeg vervolgens de bloem en het cacaopoeder toe en vouw het voorzichtig in. Voeg een theelepel citroensap toe, roer het een keer om en voeg dan de witte chocoladesnippers toe en vouw ze in het mengsel om er zeker van te zijn dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

Eenmaal goed gemengd, schep je het mengsel in een met perkamentpapier beklede bakplaat en laat je het 30 minuten in een oven op 160 graden Celsius staan voordat je de aandacht op het roomkaasglazuur vestigt.

Om het te maken, klop je boter en roomkaas voordat je vanille-extract en poedersuiker toevoegt, geleidelijk aan gezeefd.

Lees ook  Wie was ‘The Falling Man’ op de iconische foto van 11 september 2001

Schep het mengsel vervolgens op de afgekoelde brownies en strijk het glad tot het gelijkmatig is, voordat u het dienblad in plakken snijdt en er tot drie dagen van kunt genieten.

De tutorial trok honderden enthousiaste reacties aan, waarbij veel van hun vrienden smeken om de brownies thuis te maken.

Recept voor rood red velvet brownies

Ingrediënten
Voor de brownies

– 170 gram ongezouten boter, gesmolten
– 260 gram kristalsuiker
– 1 groot ei en 1 eierdooier
– 1 theelepel vanille-extract
– Rode voedselkleurstof
– 200 gram bloem
– 10 gram cacaopoeder
-` 1/2 theelepel citroensap

90 gram witte chocchips

Voor het glazuur
– 115 gram boter, verzacht
– 225 gram roomkaas
– 1 theelepel vanille
– 500 gram poedersuiker

Methode
1. Klop de gesmolten boter met kristalsuiker, voeg dan het ei, eigeel, vanille-extract en de rode kleurstof toe alvorens alles te mengen.

2. Voeg vervolgens de bloem en het cacaopoeder toe en vouw het voorzichtig in.

3. Voeg een theelepel citroensap toe, roer het een keer om en voeg dan de witte chocoladesnippers toe en vouw ze in het mengsel om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

4. Schep het mengsel in een met perkamentpapier beklede bakplaat en laat het 30 minuten in een oven op 160 graden Celsius staan.

5. Klop voor het glazuur gewoon boter en roomkaas op voordat u vanille-extract en poedersuiker toevoegt, die u er geleidelijk aan in zeeft.

6. Schep het mengsel op de afgekoelde brownies en strijk het glad tot het gelijkmatig is, voordat je het in plakken snijdt en tot drie dagen van kan genieten.

Lees ook  Vrouwen in uniform, dit keer zonder uniform

“Alsjeblieft, alsjeblieft, doe dit voor mij”, schreef een vrouw.

Anderen prezen de techniek van mevrouw Head, die voor een perfect gladde glazuurlaag zorgde.

‘Ik heb altijd moeite met crèmekaasglazuur dat klonterig wordt – de jouwe ziet er zo lekker glad en dik uit,’ zei er een.

Het is het recentste van de eenvoudige recepten van Mevr. Head die viraal zijn gegaan, na een wild populaire video over Nutella brownies met een gemarmerde chocoladetop.

Mevrouw Head – die zegt dat de lekkernijen ‘snel en gemakkelijk te maken zijn’, zelfs voor beginners – gebruikt 90g koekjes, 250g poedersuiker, 120g boter, 200g witte chocolade en 300g van de iconische chocolade- en hazelnootpasta.

Deze zijn superzoet, maar niet overheersend met Nutella-smaak,’ schreef ze in het bijschrift, en ze zijn subtiel ‘meer’ en ‘verslavend’ voor iedereen die een zoetekauw is.

Eerst mengt mevrouw Head de geplette koekjes met gesmolten boter en poedersuiker, daarna voegt ze 250 gram Nutella toe tot ze volledig zijn gecombineerd.

Vervolgens schept ze het mengsel op in een met bakpapier beklede schaal en drukt het plat.

Daarna smelt ze witte chocolade in de magnetron en giet het over de basis, voordat ze de resterende 50g Nutella smelt en er bovenop druppelt.

Met behulp van de achterkant van een paletmes draait mevrouw Head de chocoladevloeistof in een decoratief patroon en laat het dienblad in de koelkast opstijven.

 

Tieners in Den Haag beroven 14-jarige en drukken sigaret op hem uit.

Dode vrouw in woning, man opgepakt: “Kinderen zijn moeder kwijt”