in

Deze 20-jarige heeft al 2 jaar niets meer gegeten. Als ze een bikini draagt, verandert alles door een opmerking van een vreemde. Verrassend!

Sara Gebert is 20 jaar oud en woont in Pittstown in de Amerikaanse staat New Jersey. In 2013 kreeg ze te horen dat ze aan chronische intestinale obstructie en gastroparese leed. Deze zeer zeldzame ziekte aan het spijsverteringsstelsel leidde ertoe dat ze al twee jaar niet gegeten of gedronken heeft. Sara moest wel tot 60 keer per dag overgeven! Alleen met kunstmatige voeding, via verschillende buisjes en tubes in haar lichaam, kan ze min of meer een “normaal” leven leiden. Op een dag had ze echter een bijzondere ontmoeting met een al even bijzondere vrouw aan wie ze op het internet een open brief schrijft.

Aan de vrouw op het strand die mij bedankte omdat ik mijn bikini droeg.

Ik weet niet hoe moeilijk het voor je was om me op het strand te benaderen, maar voor mij is het alleszins wel moeilijk om met vreemden te praten. Maar je stapte zo zelfzeker op me toe dat niemand ooit zou kunnen vermoeden dat een van ons beiden een probleem zou hebben met zelfvertrouwen. Je zag me hoe ik echt was – een angstig meisje die zo krampachtig probeerde om niemand de angst in haar ogen te laten zien.

Ik weet niet of dit de reden was waarom je naar mij toekwam, maar ik wil je bedanken. Leven met een chronische aandoening is niet eenvoudig, en dat wordt alleen nog maar moeilijker als het ook je uiterlijk verandert zoals dat bij mij het geval is. Met kleren aan kan niemand zeggen dat ik niet meteen de typische persoon ben, maar op het strand is dat een heel ander verhaal.

Lees ook  Ze spuit mosterd in het bad, maar wanneer de mosterd haar huid aanraakt? Ik had geen idee…

Iedereen stelt zich bloot op het strand, maar ik moet het er letterlijk allemaal “laten uithangen”. k heb een stoma en verschillende sondes, niet iets wat je elke dag ziet. Ik ben eraan gewend – voor mij is het normaal. Maar voor alle anderen lijk ik wel iets uit een sciencefiction film. Maar jij, jij zag me als een persoon. Je staarde niet naar mijn apparatuur, je keek me in de ogen. En toen – bedankte je me.

Ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar ik was verbluft. Mensen benaderden me en noemden me walgelijk en zeiden me “Ga je zo echt in het zwembad?” En toen jij kwam aangewandeld, was ik op het ergste voorbereid. Maar dan volgde was echt geweldig. Je bedankte me omdat ik een bikini droeg, vertelde me dat jij ook een stoma had gehad en dat je dikke darm werd verwijderd. Je vertelde me dat ik je inspireerde. Dat betekende echt alles voor me.

Toen ik mijn koffers voor deze vakantie aan het pakken was, twijfelde ik urenlang over welke badpakken ik zou meenemen. Ik nam letterlijk alle zwemkledij die ik had met me mee en genoeg geld om iets nieuws te kopen voor het geval ik toch niet alles zou kunnen verbergen. Die ochtend maakte ik op het laatste moment de beslissing om gewoon mijn bikini te dragen alsof de extra onderdelen op mijn buik er niet waren. Ik was zo nerveus. Elke tiener heeft complexen, maar met mijn stoma, is dat nog eens 100 keer erger. Ik was nog maar pas op het strand toen je me benaderde en ik voelde me al erg ongemakkelijk met al die ogen op mij gericht. Maar nadat we even wat woorden hadden gewisseld, smolten alle zorgen meteen weg. Op dat moment besefte ik dat het niet uitmaakt hoe ik eruit zie en voor de rest van mijn vakantie was mijn enige zorg nog dat ik veel teveel zwemkledij had meegenomen.

Lees ook  'Niet hoesten en praten in de lift': Virusdeeltjes blijven 20 minuten hangen

Dus bedankt. Bedankt om mijn geloof in de mensheid te herstellen. Bedankt om me terug goed in mijn vel te voelen. En tenslotte, bedankt om me ten volle van mijn vakantie te laten genieten!”

Als deze inspirerende brief ook onder jouw huid is gekropen, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent. Met jouw hulp kunnen we meer bewustwording verspreiden voor deze zeldzame ziekte!

Zoon en schoondochter sloten 92-jarige moeder vele jaren op in een varkenshok

Dit meisje is 4 jaar oud en haar “echtgenoot” is 25 jaar ouder dan haar. Maar DIT is de reden waarom de ouders het toelieten.