in

Deze 18-jarige vrouw at haar eigen paard op, en het internet is woest

Als je een hond hebt gehad – of een ander huisdier – dan weet je hoe dichtbij je kunt komen. De liefde van het dier is onvoorwaardelijk en zuiver, ze zullen je nooit verraden of in de steek laten.

Het is alsof je een extra familielid hebt – iemand om mee te spelen, te vechten en te huilen, een echte trouwe metgezel.

Toen het paard Drifting Speed in 2018 werd gedood, koos de 18-jarige Pia Olden uit Noorwegen ervoor om haar beste vriendin niet te begraven. In plaats daarvan at ze het, meldt de Noorse nieuwssite Dagbladet (Site is oorspronkelijk in het Noors, dus houd rekening met Google Translate’s grammaticale verschillen).

Niet veel van ons zouden ervoor kiezen om onze huisdieren op te eten als we de optie hadden. Maar voor de 18-jarige Pia Olden voelde het natuurlijk aan sinds ze op een boerderij is opgegroeid en studeert om kok te worden.

At haar eigen paard op

Het was 2018 dat haar geliefde paard, Drifting Speed ziek werd en gedood moest worden. Maar in plaats van het paard te begraven, koos Pia voor iets heel anders.

Lees ook  Röntgenfoto’s laten de werkelijke reden zien waarom hond ziek is – waardoor de eigenaar gedwongen wordt een cruciale beslissing te nemen

“Dit is mijn manier om haar te eren. Dit is duidelijk veel beter dan haar in de grond te begraven,” vertelde Pia aan Dagbladet.

Een sociale-mediale verontwaardiging
Pia plaatste een foto van het evenement op Facebook, waarin ze uitlegt waarom ze haar paard heeft opgegeten, wat een internetschandaal veroorzaakte. Vooral in Noorwegen, waar een enorme cultuur bestaat rond het houden van paarden en het beschouwen van paarden als een deel van je familie.

“We hebben genoten van een heerlijke avond en hebben de beste keuken geproduceerd die we konden aanbieden. Paardenfilets van mijn geliefde Drifting Speed, die we helaas in 2018 moesten slachten. Het was mals en lekker! Ik begrijp dat het een beetje vreemd is om je eigen paard te eten, maar het hart van de chef in mij zei dat ik dat moest doen.

Als ik paardenvlees ga eten dan moet het van mijzelf zijn, dacht ik bij mezelf. Dus nadat ze werd geslacht, kregen we het vlees teruggestuurd. Ik was helemaal bij haar en wist dat ze een goed leven had, vrij van chemicaliën en andere rariteiten. We aten het vlees zonder een slecht geweten. Begrijp me niet verkeerd, ik hield echt van mijn paard, zelfs als ik haar uiteindelijk zou opeten,” schreef Pia op Facebook.

Lees ook  Een meisje keert terug van vakantie en neemt de zwerfhond mee die altijd aan haar zijde was

“Verdien ik het om gedood te worden?”

Pia, die op een boerderij is opgegroeid, voelt dat ze misschien een andere relatie met dieren en vlees heeft dan degenen die haar online bekritiseren.

“Iemand zei dat ik het verdien om te worden geslacht zoals Drifting Speed. Anderen schreven dat ik nooit meer een dier zou moeten hebben. De meeste reacties kwamen van andere paardeneigenaren, die het zagen als het opeten van een familielid. Maar paardenvlees is een delicatesse, en als ze toch zou sterven, dacht ik dat het beter was om het vlees niet te verspillen,” vertelde Pia Dagbladet.

Wat vind je? Heeft Pia het juiste gedaan?

Druk nu op die DEEL-knop hieronder, zodat je vrienden dit ook kunnen zien!

Man ontwerpt offroad-rolstoel zodat zijn vrouw naar plekken kan gaan die ze zich nooit had voorgesteld

Wetenschappers zeggen dat klimaatverandering een ‘explosie van het aantal spinnen’ gaat veroorzaken