in

Man 30 steekt vriendin in brand in Nijlen

In het Antwerpse Nijlen is vanavond een 37-jarige vrouw ernstig gewond geraakt nadat haar 33-jarige vriend haar zou hebben overgoten met een vloeistof en haar vervolgens in brand zou hebben gestoken. Dat zegt het Antwerpse parket vandaag. De man werd na de feiten opgepakt, maar kon nog niet worden verhoord.

De lokale politie werd woensdag omstreeks 19.45 uur naar een woning in de Looystraat in Nijlen geroepen. Ze troffen er het zwaar verbrande slachtoffer aan, dat zichzelf had kunnen blussen door in een zwembad in de tuin te springen.

Lees ook  Gaby Blaaser laat ze er weer losjes bij hangen

De vrouw liep ernstige brandwonden over zo goed als haar hele lichaam op en wordt momenteel in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

De vriend van het slachtoffer werd opgepakt, maar verwondde zichzelf wat later in het cellencomplex van de politie en moest daarom in het ziekenhuis worden opgenomen met een hoofdwonde. Mogelijk wordt hij vanavond verhoord en vervolgens bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Het parket kwalificeert de feiten voorlopig als poging moord.

Lees ook  Mondkapje nu ook verplicht op scholen

Tientallen vermiste kinderen gevonden bij grote actie in VS: ‘We stoppen nooit met zoeken’

Pincode op briefje blijkt dure fout: bestolen bejaarde krijgt 7000 euro niet terug