in

De positie waarin jouw hond slaapt zegt veel over zijn gemoedstoestand. Ontdek hoe jouw hond zich voelt.

Misschien heb je wel eens gelezen of gehoord dat er een verband bestaat tussen je slaaphouding en je persoonlijkheid.

Echter bestaat deze relatie niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Trouwe viervoeters zijn onze onvermoeibare bewakers van onze woningen, maar wanneer ze uitgeput raken, lijkt het wel alsof ze in elke positie in slaap kunnen vallen. Maar toch hebben honden over het algemeen een vaste voorkeur voor een positie.

De meest voorkomende slaapposities bij honden en het soort stemming dat erbij hoort hebben we in dit artikel op een rijtje gezet.

De sneeuwbal – liggend op de buik met het hoofd licht op de poten rustend

Waarschijnlijk één van de meest populaire posities is de sneeuwbal. Neem in acht dat de hond in deze positie niet al te diep slaapt. Honden die deze positie aannemen, laten waarschijnlijk hun ogen rusten tijdens het waken.

De pannenkoek – liggen op de zij

Dit zijn voor honden een ideale positie voor een diepe slaap en komen hierdoor volledig tot rust. In deze zijwaartse positie stellen honden zich kwetsbaar op omdat de vitale organen worden ”blootgesteld”.

Moeder denkt dat de 3-jarige zoon is gestoken door een wesp: realiseert de gruwelijke waarheid wanneer zijn lichaam plotseling blauw wordt

Hierbij geeft het dier aan dat hij zich veilig en beschermd voelt, omringd door mensen die hij kan vertrouwen.

Bolletje wol – opgerold

In deze positie beschermen honden hun bui, poten en keel, de meest gevoelige delen van het lichaam.

Over het algemeen geeft het dier hiermee aan dat hij zich ergens zorgen om maakt of zich ergens niet prettig bij voelt. Maar deze positie kan ook dienen op zich te verwarmen.

De superhond – het hoofd tussen de voorpoten

De welbekende positie voor puppy’s. Toch kunnen puppy’s blijven ”hangen” in deze positie en zie je dat ze als volwassene de positie blijven aanhouden.

Het is een symptoom van veel energie en verlangen om te spelen, omdat ze in deze positie snel weer kunnen opstaan en onmiddellijk klaar zijn voor een volgend avontuur!

De geboorte van vier eekhoorns werd gefilmd en het is een uniek en bijzonder moment

De rug ligger – met de bui omhoog

Dit betekent: maximaal ontspannen. De hond die zich volledig overgeeft, zowel omdat hij moe is en omdat hij zich volledig op zijn gemak voelt.

Hij vind het niet erg om zijn keel en buik bloot te stellen en hoopt stiekem zelfs een beetje gedegenheid door geaaid te worden.

Het kakkerlakje – met de buik omhoog en de poten gekruist

Ietwat vreemd, maar deze positie geeft aan dat de hond gelukkig is en zich veilig voelt. Daarnaast zijn het over het algemeen rustige en onafhankelijke dieren die deze positie aannemen.

Zeg het maar…..

Slaapt jouw hond ook in één van deze posities of laat hij zich niet classificeren en zijn elk van zijn dutjes een reden voor je om in lachen uit te barsten?

Laat het ons in de reacties van dit artikel weten en plaats desnoods een foto, zodat wij even mee kunnen lachen.

Heb jij een jongere zus? Pas maar op.. want zij verhoogt jouw kansen op overgewicht

‘Ver krachting met frisdrankfles niet bewezen’