in

De grote geheimen van IKEA die je waarschijnlijk nog niet wist! Nummer 6 is iets om over na te denken!

De IKEA kennen we natuurlijk allemaal. Volgens mij heeft ieder huishouden wel een IKEA product. Wij zijn dol op IKEA, heerlijk een dagje uit naar de Zweedse meubelgigant!

De IKEA heeft 330 vestigingen en zit in 43 landen. Het kan dan ook bijna niet anders dat het bedrijf een aantal geheimen heeft wat het tot een succes maakt.

Wij hebben een aantal van deze geheimen in dit artikel voor je op een rijtje gezet. Ongetwijfeld dat je bij een volgend IKEA bezoek extra goed op deze dingen let!

Gebruik de uitgang als ingang
Het winkelconcept van IKEA is heel doordacht. Het liefst willen ze jou zo lang mogelijk in de winkel houden. Om dit te voorkomen of tijd te besparen pak je de uitgang om naar binnen te gaan.

Hierdoor ben je sneller in het magazijn, waar je uiteindelijk toch moet zijn, je kan sneller betalen en kunt de uitgang sneller vinden!

Het personeel wordt getraind om jou niet te helpen
Het hele IKEA concept draait om zelf-service. Personeel laat jou alles zelf uitzoeken totdat je hen een specifieke vraag stelt. Wellicht niet heel klantvriendelijk, maar nu ben je in ieder geval op de hoogte.

Om de 15 meter is een bocht
Ook de showrooms zijn ontzettend doordacht. Om de 15 meter is er namelijk een bocht. De reden hierachter is zodat jij je als klant niet hoeft te vervelen, je veel meer producten ziet en de kans groter is dat je meer mee naar huis neemt dan op je lijstje stonden. En eerlijk is eerlijk, daar hebben we volgens mij allemaal wel eens mee te maken gehad.

Lees ook  Waarom je ALTIJD: een lepel suiker in je achtertuin moeten achterlaten – voordat je van huis gaat

Het is niet verboden om in de bedden te slapen
In de policy van IKEA staat dat je bedden in de winkel uitgebreid mag uittesten. Ben je een beetje moe geworden van al dat geshop? Pak dan gerust een powernap in een van hun bedden!

Waarschijnlijk wist je dit al, maar je koopt standaard teveel
We hebben het al eerder gezegd, je neemt altijd meer mee dan de bedoeling is. Precies zoals de IKEA het graag wil.

Kom je voor een groot meubelstuk? Ongetwijfeld dat je het niet kan laten om wat decoratie of klein keukengerei mee te nemen. Bijzonder he, dat je er iedere keer weer intrapt.

IKEA is ‘goedkoop’
IKEA wil je een gevoel geven wanneer je door de winkel loopt dat het de goedkoopste meubelgigant is. Ze hebben relatief goedkope producten in hun assortiment maar ook zat artikelen die flink aan de prijs zijn.

Ben je uitgeshopt? Dan sluit je dit nog even af met een hotdog en een drankje bij de uitgang voor maar 1 euro.

Hierdoor krijg je het gevoel wanneer je de winkel uitloopt dat dat alles heel goedkoop is. Maar denk daar nog maar eens goed over na…

Lees ook  Celine Huijsmans maakt Nederland verliefd met strand-kiekje!

Opengemaakte verpakkingen
Een van de grootste irritaties van medewerkers en klanten: Verpakkingen die door winkelend publiek in de winkels worden opgemaakt en vervolgens weer terugleggen. IKEA kan hierdoor die producten niet meer verkopen, heel vervelend en zonde natuurlijk!

Geheime doorgangen
De winkels zitten vol met verborgen ingangen. Deze worden veelal door het personeel gebruikt om de standaard looproute te verkorten en in verband met de veiligheid.

Maar kom je echt voor dat ene product en wil je niet te lang in de winkel blijven hangen, let dan goed op geheime doorgangen. Op deze manier ga je in no-time de hele winkel door.

Kleding en decoratie ter aanvulling is van het personeel zelf
Wel een in zo’n ingerichte kamer gestaan die gevuld is met boeken en kleding? Deze spullen worden niet verkocht maar zijn van het personeel zelf.

IKEA vraagt aan hun personeel om boeken in bepaalde kleuren mee te nemen die goed bij een bepaalde ingerichte kamer passen.

Geheime doorgangen worden met regelmaat verandert
Denk je eindelijk al die geheime doorgangen door te hebben, Kan je na een tijdje weer helemaal opnieuw beginnen.

Dit alles om maar verwarring bij jou te zaaien, met de bedoeling dat je uiteindelijk meer geld uitgeeft.

Ken jij zelf nog meer geheimen van de IKEA?

Man zorgt voor honden die niemand wil en creëert opvang met meer dan 750 viervoeters

Glennis Grace woedend op Marga Bult om Zwarte Piet-bericht