in

Dashcam filmt heldhaftige reddingsactie van vrachtwagenchauffeur.

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Mississippi kwam het tot een ongeval dat bijna in een tragedie eindigde.

De vrachtwagenchauffeur David Fredericksen kwam op dat moment aangereden en nam alles op met zijn dashcam. Wat er dan gebeurde, beschouwt David als een wonder.

Een spookrijder knalde op een vrachtwagen, wat tot een explosie leidde. David stopte meteen en liep met een brandblusser naar de brandende auto, terwijl de andere bestuurders in de buurt in hun auto bleven zitten.

“God, laat me alsjeblieft niet op levende, half verbrande mensen stoten”, dacht David toen hij het brandende wrak benaderde. Hij begon meteen te blussen, maar merkte toen iets op in de auto.

“Ik zag een klein hoofdje door de achterruit en dacht meteen: ‘Wauw, ze leven nog’”, herinnert David zich. In de brandende auto zaten een bejaarde dame en haar 2-jarige kleindochter.

Lees ook  9 mannen die hun kaalheid maar beter kunnen accepteren…. in plaats van het te verbergen

“De vrouw lag op de bestuurderszetel en probeerde de deur te openen. Ik hoorde hoe het metaal boog. Ik ben best een sterke kerel, maar ook ik had heel wat moeite om de deur open te krijgen.”

Enkele ogenblikken kwamen enkele andere helpers toegesneld en slaagden ze er uiteindelijk in om de deur te openen. David slaagde erin om het kleine meisje uit de auto te trekken, dat zich stevig aan zijn hals vastklampte, terwijl de anderen de oudere dame uit de auto hielpen.

“Het lijkt surreëel dat alles zo goed verliep. Ik had nooit gedacht dat iemand dat zou kunnen overleven”, verklaart David. Op een gebroken been na had de oma geen zware verwondingen opgelopen. Ook de geramde vrachtwagenchauffeur overleefde.

Lees ook  Sodeknetter: zo ziet Kelly van Big Brother er NU uit!

“Moest het 20 seconden eerder gebeurd zijn, zou ik al gepasseerd zijn. Dan zou ik die dame nooit gekend hebben, maar ik ben blij dat ik haar die dag kon helpen.”

Wie weet wat er zonder deze onbaatzuchtige helden gebeurd zou zijn. Zoals in de video te zien is was hij de eerste die – zonder een seconde te aarzelen – naar het wrak rende om te helpen. David Fredericksen is een voorbeeld voor ons allemaal.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Rode bultjes maar geen mug gezien? Misschien heb je hier last van

Restaurant bant jonge jongen zonder armen omdat hij met zijn voeten moet eten.