in

Christiane K. verdoofde en verstikte haar vijf kinderen

Christiane K. heeft haar vijf kinderen verdoofd en verstikt. Dat heeft de Duitse politie vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

De vijf lichamen werden donderdag in hun woning in Solingen aangetroffen. De politie vond de kinderen levenloos in hun bed. „De ontbijtborden stonden nog op tafel. Bij alle vijf zijn tekenen van verstikking aangetroffen en aanwijzingen voor sedatie gevonden.” Een toxicologisch rapport moet aantonen welke middelen K. haar kinderen toediende. De politie gaat ervan uit dat de kinderen tussen woensdagmiddag en donderdagochtend 11 uur zijn omgebracht.

K. probeerde na de daad zelfmoord te plegen door voor een trein te springen. Ze ligt zwaargewond in het ziekenhuis. „Ze heeft de daad waarschijnlijk gepleegd in een staat van emotionele overbelasting”, aldus Marcel Maierhofer van Moordzaken. Ze liet in een sms aan haar moeder weten: ’Stuur de politie naar het huis, de kinderen zijn dood.’ De oma van de zes kinderen waarschuwde vervolgens de politie.

Lees ook  Vrij heftige foto van Temptation Rosanna toen ze nog anorexia had:

De vrouw zou haar oudste kind, de 11-jarige Marcel, donderdagochtend van school hebben gehaald. Ze reed naar Düsseldorf, waarna ze hem naar zijn oma in Mönchengladbach stuurde. De andere vijf kinderen waren toen al dood, aldus Bild. Terwijl zij het smsbericht aan haar moeder stuurde, zat Marcel in de trein op weg naar zijn oma. De politie heeft de jongen nog niet kunnen verhoren, maar hij heeft al wel met klasgenoten over het incident gesproken. Hij verblijft momenteel bij zijn oma.

Lees ook  Ouders Julie (23) - “Julie was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment”

K. heeft nog twintig minuten op het station van Düsseldorf gelopen waarna ze zichzelf voor de trein gooide. Volgens de politie liep ze „interne maar geen levensbedreigende verwondingen” op.

De zes kinderen van K. kwamen uit drie verschillende relaties. Timo (6), Sophie (3), Leonie (2) en Melina (1) hadden dezelfde vader. Luca (8) kwam uit een andere relatie. Van Marcel beviel K. kort na haar zestiende verjaardag.

De gemeente waar Solingen onder valt heeft laten weten dat het gezin bekend was bij jeugdzorg. „Op geen enkel moment waren er bevindingen over een mogelijk risico voor de kinderen.”

Pincode op briefje blijkt dure fout: bestolen bejaarde krijgt 7000 euro niet terug

11-jarige rijdt oma in nood naar huis in Mercedes