in ,

Toerist ontsnapt aan de dood nadat deel van glazen hangbrug wegzakt

Een toerist zal zijn wandeling over de glazen brug in de Chinese stad Longjing niet snel vergeten.

De glazen vloer van de 100 meter hoge hangbrug viel naar beneden door plotse extreme weersomstandigheden. De man wist op het nippertje aan de dood te ontsnappen.

De glazen hangbrug in Longjing is erg in trek bij toeristen vanwege het adembenemende uitzicht op het natuurgebied bij de Piyan-berg.

Terwijl de toerist over de 100 meter hoge brug wandelde, werd het weer steeds grimmiger. Hevige windstoten van meer dan 140 kilometer per uur zorgden ervoor dat een deel van de hangbrug het begaf.

Lees ook  Susanne waarschuwde vanuit Italië voor coronavirus: 'Mensen vonden mij een onrustzaaier'

Grote stukken van de glazen vloer kwamen los en vielen naar beneden. Op beelden, die viraal gaan op sociale media, is te zien hoe de toerist zich vastklampt aan de reling van de brug.

De hulpdiensten kwamen ter plekke en konden de man, van wie de identiteit niet bekend is, bevrijden. De man kwam er met de schrik van af.

Lees ook  Dronken bestuurder steelt politiewagen: hij scheldt agenten uit door megafoon

Glazen hangbruggen zijn in China erg populair. Volgens Xinhua, de officiële staatspersdienst van de Volksrepubliek China, zijn er sinds 2016 zestig hangbruggen met glazen panelen gebouwd.

Toch kan de veiligheid nooit 100 procent gegarandeerd worden. Twee jaar geleden gebeurde er een fataal ongeluk op een brug in de Chinese provincie Hebei.

De glazen panelen waren erg glad geworden door regen. Een man gleed door de reling naar beneden. Hij overleefde de val niet. Zes anderen raakten gewond.


Hoogzwangere mama en drie kinderen omgekomen bij zware woningbrand in Quiévrain: nu ook vader (33) overleden

Mishandelde eendjes zijn er slecht aan toe: ‘Dit is geen kattenkwaad meer, maar gewoon mishandeling’