in ,

Chinees hotel stelt ijsberen tentoon om gasten te ‘vermaken’

IJsberen zijn een bedreigde diersoort en hebben zwaar te lijden onder de gevolgen van de opwarming van de aarde.

In China heeft een nieuw hotel voor veel woede gezorgd, omdat het ijsberen tentoonstelt onder kunstlicht, ter ‘vermaak’ van zijn gasten.

Het hotel ligt in Harbin, nabij Siberië, en werd op 12 maart geopend. Van buitenaf ziet het hotel eruit als een grote, met sneeuw bedekte iglo. Eenmaal binnen, bevinden zich daar twee ijsberen.

De beren hebben toegang tot een zwembad, wat deel uitmaakt van een compleet kunstmatige omgeving. Ze zijn de voornaamste attractie van het hotel, die gasten uit hun kamers kunnen observeren.

Lees ook  Politie deelt heftige foto van gedumpt dood lammetje: ‘Dit is dierenmishandeling’

Jason Baker, vice-president voor Azië van Peta, zei: “IJsberen horen thuis op de Noordpool, niet in dierentuinen of aquaria – en al helemaal niet in hotels.”

Online was er ook woede over dit hotel. Veel gebruikers vinden het concept onbegrijpelijk, in een tijd waarin het duidelijk is dat het beschermen van flora en fauna centraal moet staan.

Hoewel China de consumptie van wilde dieren in 2020 verbood, blijft het gebruik van bedreigde diersoorten voor medische of amusementsdoeleinden legaal.

Lees ook  Maak kennis met Kelly, één van de knapste verpleegsters ter wereld (foto’s)

Er wordt aangenomen dat er minder dan 20.000 ijsberen in de wereld zijn. Dit cijfer daalt aanzienlijk als gevolg van de jacht en de opwarming van de aarde.

Tien jaar geleden betoverde deze tweeling de wereld en zo zien ze er nu uit

Gaby Blaaser is broek vergeten aan te trekken in de keuken