in

Buurtbewoners geschokt door zware mishandeling van agent: ‘Het is verschrikkelijk’

Buurtbewoners van de Groningse Herewegwijk reageren geschokt op wat er zich woensdagavond in hun wijk heeft afgespeeld.

Een agent werd in het gezicht gestoken nadat hij twee jongemannen aansprak op het niet naleven van de avondklok. Hij strijdt nog altijd voor zijn leven in het ziekenhuis.

“Geweld tegen hulpverleners is echt belachelijk”, vertelt een buurtbewoner donderdag verontwaardigd aan Hart van Nederland.

Woensdagavond rond 22:00 uur sprak een agent, samen met zijn collega, twee jongens op de fiets aan op het niet naleven van de avondklok.

Hierop stak een van de jongens de agent in het gezicht. De diender raakte zwaargewond en vecht voor zijn leven in het ziekenhuis.

‘Het is verschrikkelijk’
Het is het gesprek van de dag in de Groningse wijk. Gisterenavond hoorde verschillende buurtbewoners de sirenes van toegesnelde hulpdiensten.

“We zagen het gebeuren”, vertelt een buurtbewoner die op het bewuste moment voor haar raam had gezeten.

“We zagen een busje komen aanrijden, daar stapten twee mensen in en toen reed hij heel snel weg. Twee minuten later kwamen er een stuk of tien politieauto’s en een ambulance voorrijden.”

Lees ook  Winterfans opgelet! Zó lang kun jij in Nederland sowieso nog genieten van de sneeuwpret

“Het is verschrikkelijk”, vertelt een andere buurtbewoner. “Ik begrijp best dat mensen het niet eens zijn met bepaalde regels, maar dat je er zo tegenin gaat, vind ik wel heel erg schandalig.”

De meeste buurtgenoten hekelen vooral het feit dat agenten er zijn om mensen te helpen. “Als die dan zo worden toegetakeld, dat is niet te bevatten”, vertelt een moeder in de nabij gelegen speeltuin.

“De mensen van de politie helpen ons normaal gesproken heel goed, ik hoop echt dat ze de daders snel vinden.”

Signalement
In zoektocht naar de verdachten heeft de politie nu een uitgebreid signalement van twee mannen vrijgegeven en van hun achtergebleven fietsen.

Dit en een gevonden pet zijn momenteel de belangrijkste sporen naar de verdachten. De politie doet verder nog onderzoek naar beeldmateriaal.

Zodra de verdachten hier duidelijk op naar voren komen, maakt de politie deze beelden openbaar tenzij ze zich melden.

Lees ook  Gevonden lichaam in natuur Oostvoorne van in 2013 vermiste vrouw

Het gaat twee witte mannen, met een slank postuur. Een van de twee sprak Engels, droeg donkere kleding met een rugzak op zijn rug. Ook droeg hij iets op zijn hoofd, mogelijk een muts.

De tweede verdachte had een groene, donkere jas aan met een capuchon over zijn hoofd. Hij had een donkere broek aan, en droeg zijn sjaal voor zijn mond.

Adidas pet
De pet die op het plaats delict is gevonden is een zwarte, effen pet van Adidas met een klein, donker logootje op de rechter voorzijde en een klein licht logootje op de achterzijde. Verder zijn er nog twee herenfietsen gevonden van de merken Gazelle en Batavus.

Op de Gazelle-fiets zit op het achterspatbord een zwarte sticker van ‘De Ganze’, Oude Kijk in’t Jatstraat in Groningen. Ook had de fiets een plastic tas van Jumbo Foodmarket op het zadel.

Mensen die meer informatie hebben kunnen dat doorgeven aan de politie via 0800-6070.

Bekende kickbokser ‘Jamal Ben S.’ opgepakt door de politie

Politie Waalwijk jaagt op kattenmishandelaar