in

Schoolhoofd (44) blijkt ’pedofiel roofdier’: leerling in lockdown voor bijles uitgenodigd en mis bruikt

Een Brits schoolhoofd is tot 12 jaar cel veroordeeld nadat hij schuld bekende voor tal van s*ksuele aanklachten tegen hem.

Zo nodigde de 44-jarige Duggie Speight een 15-jarige leerling tijdens de lockdown uit in zijn flat, gaf hem alcohol en vergreep zich daarna aan de jongen.

Ook maakte hij in een kleedkamer van de school heimelijk opnames van na*kte leerlingen.

Volgens de rechtbank in Bradford is het schoolhoofd een ’zeer gevaarlijk p*dofiel roofdier’ dat leerlingen manipuleerde.

De moeder van de 15-jarige jongen die misbruikt werd door de man is woest. De ogenschijnlijk behulpzame en vrijgevige Speight – hij bood bijles aan en kocht cadeaus voor de jongen – werd gezien als een vriend van de familie.

Lees ook  Duitse dief steelt fiets door boom om te zagen

Tot zijn praktijken aan het licht kwamen en ’het gelukkige gezinsleven verwoest werd’. „Hij gebruikte onze vriendschap en vertrouwen en verdraaide alles.”

De hoofddocent maakte ook in het geheim opnames van jonge leerlingen die zich aan het omkleden waren, bleek na onderzoek.

„Je was zeer gerespecteerd en geliefd bij je collega’s, de leerlingen en hun ouders, maar als publieke persoonlijkheid verborg je een heel duister geheim, namelijk dat je een zeer gevaarlijke, roofzuchtige, manipulatieve pedofiel bent met een s*ksuele interesse in jonge jongens”, meent de rechter.

Lees ook  Alweer een Nederlandse expat (55) vermoord in Kenia, ‘geen reden tot paniek’, zegt politie

De mis bruikte jongen moet zijn verdere leven door „met de mentale littekens die jij hem hebt gegeven.”

Tablet verstopt
De zaak kwam naar boven toen de 15-jarige tiener bij Speight thuis was geweest en aan een vriend eerlijk vertelde wat er was gebeurd.

Eenmaal geconfronteerd met zijn gedrag ontkende Speight aanvankelijk, maar later gaf hij de zedenmisdrijven toe.

De politie vond een verstopte tablet in het huis van de man met na*ktbeelden van de tiener, zonder dat de jongen doorhad dat hij gefilmd werd. Speight had hem daarvoor alcohol gegeven.

Mika werd uit huis geplaatst: ‘Mijn broer en zusje zag ik niet meer, mijn moeder een uurtje’

Hagedis springt na 6000 km uit beha van vakantieganger Lisa