in

Brandweerman die leven prinses Diana probeerde te redden onthult haar laatste woorden

Het is 22 jaar geleden dat de wereld, Diana, prinses van Wales, in een tragisch auto-ongeluk verloor. Haar laatste zes woorden, worden nu onthuld door de brandweerman die haar probeerde te redden.

Net na middernacht, op zondag 31 augustus 1997 in Parijs, stierf prinses Diana in een auto-ongeluk, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed. De opeenvolgende jaren zijn er verschillende complottheorieën verschenen.

Een brandweerman die haar probeerde te redden, onthult nu wat haar laatste woorden zijn geweest, volgens de Britse krant The Daily Star.

Een van de eerste mensen op de plek van het ongeluk, in de Pont de l’Alma-tunnel, was brandweerman Xavier Gourmelon.

Vandaag de dag is hij 50 jaar oud. De man arriveerde slecht enkele minuten na het ongeluk op de plek des onheils en hoorde haar laatste woorden.

Lees ook  Bibian ontmoette haar man via marktplaats: ‘Ik kocht een bed, en kreeg er een man bij’

“De auto was total loss en we gingen te werk zoals bij elk ander auto-ongeluk,” legde Gourmelon uit. Op dat moment had hij nog geen idee wie zich er in de auto bevonden.

“Voor mij was dit een verkeersongeval, een van de vele situaties waar noodhulp nodig is, nadat een auto te snel heeft gereden en een bestuurder onder invloed.”

“Ik kon zien dat ze een lichte verwonding op de rechterschouder had, maar voor de rest niets. Er zat helemaal geen bloed op haar,” vertelde de man, waarna hij zijn verhaal vervolgde.

“Ik hield haar hand vast en vroeg haar om kalm en stil te zijn, ik zei dat ik daar was om haar te helpen en probeerde haar te kalmeren.”

Dodi Al-Fayed en de bestuurder werden op de plaats van het ongeluk doodverklaard. Diana stierf een paar uur later in het ziekenhuis.

Lees ook  Vader verminkt eigen baby met stukgeslagen wijnglas

Toen de brandweerman Gourmelon ter plekke arriveerde, was prinses Diana nog steeds bij bewustzijn.

Volgens hem waren dit haar laatste woorden: “My God, what’s happened?” (‘Mijn God, wat is er gebeurd?’, red.)

Het officiële rapport geeft aan dat de prinses stierf aan de gevolgen van hevige interne verwondingen.

In de loop van de jaren is dit rapport door verschillende mensen herhaaldelijk in twijfel getrokken. Ook door de vader van Dodi, de Egyptische miljonair Mohamed Al-Fayed.

Hij gelooft dat zijn zoon en de prinses door een samenzwering, waar o.a. de Britse geheime dienst deel van uitmaakten, zijn overleden.

Nooit zullen we Diana’s prachtige glimlach en stralende persoonlijkheid vergeten! Ze zal voor altijd in onze harten voortleven.

Moeder deelt aangrijpende foto van zoontje met kanker – nu heeft ze een boodschap die iedereen moet lezen

Wetenschappers: dood daarom NOOIT een spin een huis!